eur:
389.07
usd:
361.36
bux:
68654.27
2024. május 7. kedd Gizella

Hogyan rúgott egy négyest az Inter a Milannak? - videóval

Nagy verést kapott az AC Milan az olasz labdarúgó-bajnokság második fordulójában, a nagy presztízsű milánói rangadón. Az Inter 4-0-s sikerrel feledtette rajongóival, hogy egy héttel korábban az újonc barit nem tudta legyőzni a San Siróban.

José Mourinho (ahogy szokott) kockáztatott, s (ahogy szokott) nyert. Beállította a kezdő csapatba a szerződését csak pénteken aláírt, a társaival csak két közös edzésen részt vett Wesley Sneijdert. A hollandról Mourinho már a mérkőzés előtt nagy lelkesedéssel beszélt, azt állítva, hogy szüksége lett volna egy sokat dolgozó középpályásra, egy ügyes irányítóra, meg egy remek rúgótechnikájú, gólerős futballistára, ezt pedig most "egyben", mindössze 15 millió euróért megkapta. Csak azt sajnálta, hogy Sneijder nem lehetett már másfél hónappal ezelőtt az Interé, hogy a csapattal készüljön az idényre.

Sneijder a jelek szerint a nagy kezdések mestere: a Real Madridban is remekül futballozott az első meccsein. A mostani új Interben kulcsember lehet, sokkal inkább biztosítva látszik, hogy a világbajnokság évében játékban lesz, mintha maradt volna Madridban.

Leonardo a Milan edzője szerint csapata jól kezdett, Gennaro Gattuso kiállítása azonban fordulópontot jelentett. Nyilván a maga szempontjából igaza van, de az Inter ezen a mérkőzésen minden csapatrészében jobb volt. Ronaldinhónak ezúttal nem ment, noha igazságtalanul fütyülte ki a saját közönsége, amikor lejött a pályáról. Sem ő, sem más nem tudta a vállaira venni a Milant, amelyben egyedül a szélvészgyors Pato játszott elfogadhatóan.

Az Interben ellenben több kitűnő egyéni teljesítmény is segítette a csapatot: ilyen volt Thiago Mottáé, Samuel Eto'óé, Javier Zanettié, Diego Militóé, s a már említett Sneijderé is. Amióta Milito visszatért Spanyolországból a Serie A-ba, mindhárom mérkőzésén gólt lőtt a Milannak.

Gattuso veszekedett Leonardóval, miért nem cserélte le korábban, hiszen sérülése miatt cserét kért, a jelzése után először sárga lapot kapott, összehozott egy tizenegyest Eto'o lerántásakor, majd megkapta a piros lapot is a pálya közepén.

Leonardo a találkozó után azt hangsúlyozta, hogy nem szabad pánikba esni, de a Milan még keresi önmagát. Silvio Berlusconi ugyancsak nyugalomra intett. José Mourinho először hangsúlyozta, hogy ez végre az ö Intere már (utalva az erősítésekre), s hangsúlyozta, hogy ez a csapat jobb, mint az előző idényben szerepelt, Ibrahimoviccsal. (Néhány hónapja még Ibrát nevezte a világ legjobb játékosának.)

Massimo Moratti, az Inter elnöke szerint a Milan elleni mérkőzés jó bemelegítést jelentett a Barcelona elleni BL-mérkőzésekre. Aztán még megalázta a Milant azzal, hogy azt mondta: "A második félidőben visszavettünk, mert nem akartunk megalázni a Milant."

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×