eur:
401.21
usd:
366.92
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Kovács Katalin edzője elárulja a titkokat

Mind a négy aranyérem a magyar lányoké lehet a londoni olimpián - jósolja Csipes Ferenc. A Honvéd kajak-kenu szakosztályának edzője, Kovács Katalin, Kozák Danuta és Szabó Gabriella trénere szerint jelenleg ez a legjobb négyes, akkor lehetne jobb, ha mondjuk Idem vagy Wagner lapátolna még benne.

A szöuli olimpián négyesben aranyérmes egykori kajakos edzőként első felnőtt világbajnokságán vett részt Dartmouth-ban. A viadalon a magyar nők összesen hat aranyérmet nyertek, közülük a legeredményesebbet, Kovács Katalint is Csipes Ferenc edzi. A tréner azt mondta, ennél jobb bemutatkozást kívánni sem lehetett volna, és végtelenül örül neki, hogy ilyen produkcióra voltak képesek a lányok.

"Olyan világklasszisokkal dolgozom együtt, akikben benne van az is, hogy az összes aranyérmet megnyerjék egy világversenyen. Bátran ki merem jelenteni, hogy mind a négy győzelem a magyar lányoké lehet Londonban. Ha nem baltázzák el a felkészülésüket, bármire képesek" - fejtette ki Csipes Ferenc.

A felkészülésről nem kívánt részleteket elárulni, de annyit elmondott, hogy sokat merített abból az edzésmódszerből, amelyet a nevelőedzőjétől, Angyal Zoltántól kapott, és ezeket megspékelte a saját tapasztalataival, ötleteivel. Az edzések során előfordult, hogy a lányok furcsán néztek rá, ám megcsinálták, amit kért tőlük, és meg is lett ennek az eredménye - tette hozzá.

Az immár 27-szeres világbajnok Kovács Katalinról azt mondta, nem olyan sportoló, aki kiváltságokat akar magának. "Felnőtt emberként kell kezelni, ennyi a titok nyitja. Sikerült vele néhány rossz beidegződésen túljutni, és rávenni, hogy higgyen abban, amit csinálunk" - emelte ki.

Csipes Ferenc közölte: Kovács Katalin két egyes győzelme a világbajnokságon a legkedvesebb számára, hisz ő a világ legjobb kajakosa, és ezt most be is bizonyította mindenkinek.

"A négyes nagy szakmai kihívás volt, főleg azért, mert nem én állítottam össze ezt a négyest, hanem a válogatási elvek alapján alakult ki. Jobban szeretem, ha az edzők állítják össze a csapathajót, hiszen talán jobban ismerik, jobban értik a saját versenyzőiket, mint egy kívülálló. A lányoknak azért adott olyan sokat ez a győzelem, mert nagy küzdelem volt, minimális különbséggel győzték le a németeket, és talán négyesben sokkal jobb örülni egy ilyen sikernek. Még azok is együtt tudtak örülni a parton, akik között korábban feszültség volt" - fejtette ki.

A Honvéd edzője szerint jelenleg ez a legjobb négyes, akkor lehetne jobb, ha mondjuk Idem vagy Wagner lapátolna még benne.

Hogy jövőre is együtt marad-e ez a csapat, azt nem tudni, mivel ebben az évben ez volt a legjobb összeállítás, nem törvényszerű, hogy jövőre is ez lesz - közölte Csipes Ferenc. "Meglátjuk mit hoz az elkövetkező év, a válogatási szisztéma, a felkészülés, mert a kétszáz egyes olimpiai programba kerülése egy kicsit a felkészülésünket is megváltoztatja majd" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 11. 20:45
×
×
×
×