eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Hamburg idegenben verte meg a bajnokot

Szenzációs meccsen nyert a Hamburg a Wolfsburg ellen. Claudio Pizarro két góllal tért vissza a Weserstadionba. Továbbra is csak vergődik a Bayern München: a bajnokság első számú favoritjának kikiáltott bajor együttes Löw Zsolt csapatától, az újonc Mainztól szenvedett vereséget.

A Bayern 2008 augusztusában éppen úgy két döntetlennel kezdett, mint idén, ám a harmadik körben 4-1-re legyőzte a Herthát, s attól kezdve belelendült. Most még nagyobb a baj: a harmadik mérkőzésen sem jött a győzelem. A Bayern 43 éve, 1966 óta nem kezdett ilyen rosszul a Bundesligában.

A Mainz az első félidőben kétgólos előnyhöz jutott (részben Rensing kapus óriási hibájából), de a Bayern, a fordulás után, egy öngóllal szépíteni tudott. Ám hiába reménykedett abban, hogy egyenlíteni tud. Az újonc csapatba a 66. percben beállt a magyar válogatott Löw Zsolt is. Óriási meglepetés: három forduló után az újonc Mainz még veretlen, a bajnokság első számú esélyesének kikiáltott Bayern pedig nyeretlen. Louis van Gaal együttese egyelőre a 14. helyen áll.

A szombat másik magyar szereplője, Hajnal Tamás végigjátszotta a mérkőzést a Borussia Dortmundban a VfB Stuttgart elleni mérkőzésen. Csapata 1-1-es döntetlent ért el a "svábok" ellen, a paraguayi Valdéz vezető gólját a második félidő elején a vendégek az ebben a szezonban először játszó Georg Niedermeier találatával kiegyenlített.

Vasárnap Dárdai Pál csapata, a Bochum meglepetésre 1-0-ra kikapott a Bochumtól. A magyar középpályás végigjátszotta a mérkőzést.

A Chelsea-tól kölcsönbe visszatért Claudio Pizarro két találattal jelezte, otthon érzi magát a Weserstadionban. A Werder még úgy is simán nyert, hogy Özil kihagyott egy tizenegyest.

Óriási meccset játszott a bajnok Wolfsburg és a Hamburg. A vendégek Benaglio kapus öngóljával és Elia találatával 2-0-ra vezettek. A bajnok az 52. és az 56. perc között, Mismovic és Martins révén kiegyenlített. Ám a hajrá a HSV-é volt: Petric és Castelen góljával a hamburgiak értékes győzelmet arattak. A jelek szerint Bruno Labbadia együttesét nem zavarta meg, hogy a péntek nagy részét is kényszerűségből Párizsban töltötte, miután kényszerleszállást hajtott végre a repülőgépe, az Európa Liga-mérkőzésről hazafelé tartva.

Három forduló után három csapat áll hét ponttal a Bundesligában: a Leverkusen, a Hamburg és a Schalke. A magyarok csapatai közül a Mainz ötödik, a Dortmund tizenkettedik, a Hertha tizenharmadik.

Bundesliga, 3. forduló:
Dortmund-VfB Stuttgart 1-1
1. FC Köln-Eintracht Frankfurt 0-0
Freiburg-Bayer Leverkusen 0-5
Mainz-Bayern München 2-1
Nürnberg-Hannover 96 0-2
Hoffenheim-Schalke 04 0-0
Bochum-Hertha 1-0
VfL Wolfsburg-Hamburg 2-4
Werder-Mönchengladbach 3-0

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×