eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Erődemonstrációt tartottak Kásásék

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos és látványos játékkal 17-6-ra győzött Görögország ellen a pekingi olimpia csoportmeccseinek második fordulójában.

A görög gólszerzők: Anasztasziosz Szkizasz 2, Antoniosz Vlontakisz, Jannisz Tomakosz, Dimitrosz Miteludisz, Georgiosz Afrudakisz 1-1

A Montenegró elleni döntetlen után azzal a tudattal szállhattak vízbe a magyarok Görögország ellen, hogy a győzelem megszerzése mellett a gólkülönbségre is figyelni kell. Ennek tudatában gyorsan két góllal elhúzott Kemény Dénes együttese, előbb Benedek talált be, majd Madaras használt ki egy emberelőnyt. A görögök szépíteni tudtak, de beindult a magyar henger, és előbb Kásás, majd a két Varga-testvér, Dénes és Dániel is eredményes volt. A stabil védekezésnek köszönhetően a görögök nem tudtak veszélyt jelenteni Szécsi kapujára, majd még az első nyolc perc során Benedek duplázott és Biros is gólt szerzett ötméteresből, így 7-2-es vezetéssel zárult a negyed.

A második periódus kiegyenlítettebb volt, a görögök az elején betaláltak, de Biros bombája, majd Molnár remek elmozgásból szerzett találata után 9-3-ra vezetett a címvédő. A negyed végén a görögök is kihasználtak egy fórt.

A nagyszünet után folytatódott a magyar pólógála, remek akciók végén Hosnyánszky, Varga Dániel és Kiss Gergely is csodás gólt szerzett, míg Biros harmadik találatát szerezte a meccsen. A görögök mindössze egyszer jártak túl Szécsi eszén, így 13-5-ös vezetéssel zárult a harmadik negyed.

Az utolsó nyolc percben sem változott sokat a játék, Molnár továbbra is élt, míg Benedek kapufás gólja élményszámba ment. A kapuban ekkor már Gergely állt, aki hozta a Szécsitől is látott bravúrokat. Biros negyedszer is betalált, míg a végén Madaras is eredményes volt, ezzel 17-6-ra nyert a remekül teljesítő magyar együttes.

A magyarok következő ellenfele csütörtökön Spanyolország lesz.

Magyarország-Gögörország 17-6 (7-2, 2-2, 4-1, 4-1)
Magyarország: Szécsi Zoltán - Varga Tamás, Kásás Tamás 1, Kiss Gergely 1, Benedek Tibor 3, Biros Péter 4, Molnár Tamás 2. Csere: Gergely István, Madaras Norbert 2, Varga Dénes 1, Kis Gábor, Varga Dániel 2, Hosnyánszky Norbert 1.

További eredmények:
Montenegró-Kanada 12-0
Spanyolország-Ausztrália 9-8

A csoport állása: 1. Spanyolország 4 (25-14), 2. Montenegró 3 (22-10), 3. Magyarország 3 (27-16), 4. Ausztrália 2 (20-17), 5. Görögország 0 (14-29), 6. Kanada 0 (6-28)

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×