eur:
389.7
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csatárkeringő a sztárklubok között

Csatárkeringőt hozhat az átigazolási szezon az európai futballban: Klass-Jan Huntelaar az Arsenalhoz kerülhet Emmanuel Adebayor pótlására, míg a togói csatár a Barcelonához igazolhat, ha sikerül megválni Samuel Eto'ótól.

Az Arsenal labdarúgó-csapata hajlandó 18 millió forintot fizetni a gólerős holland csatárért, Klaas-Jan Huntelaarért.

A 24 éves holland támadó akkor köthet ki Londonban, ha az Arsenal eladja a Barcelonának Emmanuel Adebayort. A togói csatárért 30 millió fontot kínál a katalán klub, de ezt az összeg akkor tudja előteremteni, ha előbb eladja Samuel Eto'ót.

A kameruni labdarúgóra nem számít a katalánok új vezetőedzője, Josep Guardiola, így távozhat Barcelonából, a hírek szerint a Chelsea, a Milan és az Inter is hívja.

Samuel Eto'o távozása pedig elindíthatja a láncreakciót: a Barcelona a helyére leigazolhatja Adebayort, míg az Arsenal megszerezheti Huntelaart a togói támadó pótlására.

Az Arsenal 12 millió fontos plusszal zárhatja az ügyletet, ami nem utolsó szempont, ha figyelembe vesszük, hogy az Ágyúsoknak évente 24 millió fontot kell törleszteniük az új stadion építésére felvett hitelből.

Arsene Wenger, a londoni együttes francia menedzsere kijelentette, hogy az Arsenal egy eladó klubbá vált, amely minden évben megválik egy vagy több értékes játékostól, és kevésbé drága labdarúgókat vesz. Ez a stratégia még 17 évig érvényben lesz a törlesztés miatt - tette hozzá.

Ha Adebayor távozik, Huntelaar megfelelő helyettese lehet: a csatár a holland bajnokságban összesen 163 gólt szerzett 220 meccsen. Londonba szerződését segítheti elő, hogy egyik legjobb barátja Robin van Persie, az Arsenal holland szélsője.

A holland csatár ugyanakkor kijelentette: úgy tudja, a Manchester United hívja, és őt is érdekelné az angol bajnok és BL-győztes csapatban való szereplés.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×