eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Donadoni állása is a tét az olaszok "újabb döntőjén"

Könnyen lehet, hogy a franciák elleni találkozó lesz Roberto Donadoni búcsúmeccse az olasz labdarúgó-válogatott kispadján: ha ugyanis a Squadra azzurra nem jut tovább, akkor a szakvezetőt menesztik. Közben a szövetségi kapitány tovább keveri a kártyákat, hogy megtalálja az ideális együttest. A kedd esti meccsen várhatóan Andrea Pirlo és Alessandro Del Piero is a kispadon kezd.

Már a sorsoláskor tudni lehetett, hogy érdekes párharc lesz az Olaszország-Franciaország mérkőzés a labdarúgó Eb-n, hiszen a két évvel ezelőtti világbajnoki finálé két résztvevője csap össze, ám azóta kiderült az is, a két, eddig csalódást kel sztárcsapat közül csak az egyik lehet negyeddöntős a kontinenstornán.

Olasz sajtóértesülések szerint az itáliai labdarúgó-szövetség meneszti Roberto Donadonit, ha a Squadra azzurra nem jut tovább a csoportból. A tréner az Eb rajtja előtt hosszabbította meg szerződését két évvel, de a kudarcra nem lehet mentség, és a szövetség megválna a 44 éves szakvezetőtől. Ez esetben a két éve világbajnoki címet szerzett és nagy tiszteletnek örvendő Marcello Lippi visszatérésére van a legnagyobb esély.

Variációk

Roberto Donadoni a franciák elleni kedd esti zürichi találkozón tehet meg mindent azért, hogy megmentse állását. A szövetségi kapitányt sok kritikával illették válogatási elvei miatt, és várhatóan újabb bírálatok kap, ugyanis azt tervezi, hogy a sorsdöntő meccsen Andrea Pirlo és Alessandro Del Piero nélkül kezd.

A Juventus csatára a románok ellen kezdő volt, de nem győzte meg a trénert, így helyettese Antonio Cassano lesz, míg Pirlo helyett milánói csapattársa, Massimo Ambrosini szerepelhet. Tovább keveri a kártyákat ideális csapatot keresve Donadoni, ugyanis várhatóan szintén kimarad az együttesből Simone Perrotta, aki helyett a rengeteget robotoló Gennaro Gattuso lehet ott a zürichi találkozón az első perctől kezdve. A szakvezető azt még nem tudja, hogy Mauro Camoranesit, vagy Antonio Di Natalét állítja-e a kezdőbe.

Újabb döntő


Donadoni szerint egy újabb vb-döntővel ér fel a kedd esti, franciák elleni meccs csapat számára. "Készen állunk, tudjuk, hogy mit kell játszanunk. Mindent beleadunk. Ez egy újabb döntő a számunkra" - mondta a 44 éves edző.

Olaszország továbbjut, ha legyőzi Franciaországot, és a románok nem verik meg a hollandokat. Roberto Doandoni csapata akkor is bekerül a nyolc közé, ha 1-1-es vagy annál gólgazdagabb döntetlent játszik a franciákkal, és a románok kikapnak a hollandoktól. Ebben az esetben mindhárom csapat 2-2 ponttal állna, egymás ellen azonos gólaránnyal, és a lőtt gólok száma számítana. Az olaszok továbbjutásáét eredményezné, ha gól nélküli döntetlent játszanának a franciákkal, és a románok 3-0-ra kikapnak a hollandoktól. Ebben az esetben azonos lenne a három együttes pontszáma és gólaránya is, az UEFA-együttható pedig az olaszoknak kedvezne.

Franciaország akkor negyeddöntős, ha legyőzi Olaszországot és a románok nem verik meg a hollandokat.

Románia esetében valamivel egyszerűbb a helyzet. Victor Piturca csapata továbbjut, amennyiben legyőzi Hollandiát. A románoknak egy döntetlen is elég az utolsó meccsen, ha közben az olaszok is "ikszelnek" a franciákkal. Adrian Mutuék számára még az is belefér, ha két góllal kikapnak a hollandoktól, és az olaszok 0-0-át érnek el a franciákkal. Ebben az esetben a pontszám azonos lenne, de a gólarány a románok javára döntene. Ugyanez vonatkozik arra is, ha a románok 4-1-re vagy 5-2-re maradnak alul.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×