eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Bukaresten át vezet az út Pekingig a női kézilabda-csapat számára

A magyar női kézilabda-válogatott nem Franciaországban, hanem Bukarestben köteles lejátszani a jövő hétvégi olimpiai selejtezőtornáját, amelyen a házigazda román, valamint a lengyel és a japán csapat lesz az ellenfele.

A négyesből az első kettő kvalifikálja magát a pekingi ötkarikás játékokra.

A döntésről a nemzetközi szövetség (IHF) főtitkára, Peter Mühlematter tájékoztatta pénteken délben Sinka Lászlót, a magyar szövetség főtitkárát.

"Bár írásos értesítést nem kaptam, már szervezzük a bukaresti utat. Durva az IHF intézkedése, hogy egy héttel a három selejtezős torna előtt borít minden előzetes programot, ám értesülésem szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kötelezte erre" - mondta Sinka László.

Azért kellett módosítani a női ötkarikás kvalifikációs menetrendet, mert a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtökön úgy határozott, hogy nem az IHF-tornán nyerő dél-koreai, hanem az ázsiai szövetség (AHF) által szervezett viadalon diadalmaskodó kazah csapat jutott ki a pekingi olimpiára. Az IHF egyébként bírói részrehajlás és csalás gyanúja miatt törölte az eredeti AHF-tornát, és írt ki új kvalifikációs versenyt, amelynek eredményét azonban a CAS megsemmisítette.
A nimes-i csoportban a francia mellett a japán és a kongói együttes lett volna Hajdu János szövetségi kapitány alakulatának ellenfele.

A bukaresti kvartett kicsit erősebb, mert a lengyelek jobbak, mint a kongóiak, s a házigazda románok szintén veszélyesebbek, mint a franciák lettek volna.

A magyar női válogatott utoljára 2000-ben szerepelt Bukarestben, akkor megnyerte az Európa-bajnokságot.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×