eur:
396.5
usd:
370.86
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente

Mintaklub lehet az elmúlt évek fekete bárányából?

Jelentős változások voltak az elmúlt hetekben a Fehérvár labdarúgócsapatánál. December 12-én Garancsi István nagyvállalkozó 80 százalékos részesedést szerzett az együttest működtető Fehérvár FC Kft.-ben, és lépéseket tett azért, hogy a csapat továbbra is az élvonalban szerepelhessen. A Magyar Labdarúgó Szövetség november 30-án első fokon visszavonta a Fehérvár 2007/2008-as szezonra kiadott klublicencét.

Az új többségi tulajdonos beszámolója alapján a sportvállalkozás felhalmozott vesztesége szeptember 30-án meghaladta az egymilliárd forintot, a hiány pedig csak tavaly 258 millióra rúgott.

A cégnek 151 millió forintos tartozása volt az APEH felé, és vizsgálata jelentős elmaradást mutatott ki a klub szakmai stábjával és a játékosokkal, a cég alkalmazottjaival, valamint a könyvvizsgálóval szemben is. (Ez utóbbi tény már önmagában sem tette lehetővé, hogy a könyvvizsgáló érvényes dokumentumokat adjon be az MLSZ Licencadó Testületéhez, mert egy idén életbe lépett törvény szerint a könyvvizsgálónak nem tartozhat ügyfele.)

Garancsi István a múlt héten közölte, hogy 63 millió forint kifizetésével stabilizálta a futballcég gazdasági helyzetét, 113 millió forint adósságot átütemezett, és benyújtotta a fellebbezést a licencügyben.

Az üzletember időközben 82 százalékosra növelte részesedését a Fehérvár FC Kft-ben. Garancsi István bízik abban, hogy a kisebbségi tulajdonosok is hozzájárulnak a cég ügyeinek rendbetételéhez.

A nagyvállalkozó már egyeztetett Warvasovszky Tihamér polgármesterrel, aki arról biztosította Garancsit, hogy a vállalkozásban 6 százalékos részesedéssel rendelkező önkormányzat a jövőben is kiemelten támogatja a klubot.

Új vezetői és szakmai stábbal várhatja a Fehérvár a következő évet. A korábbi ügyvezető igazgatót, Gál Lászlót visszahívták, a helyére ideiglenesen Bozai István került. A munkáját Gál András Levente ügyvéd és Dénes Ferenc közgazdász, sportgazdasági tanácsadó segíti.

Az eddigi szakvezetővel, a horvát Marijan Vlakkal közös megegyezéssel szerződést bontott a klub, így a játékosok január 7-én új vezetőedzővel kezdhetik meg a felkészülést a tervek szerint már sokkal nyugodtabb és rendezettebb 2008-as évre.

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×