eur:
397.16
usd:
355.9
bux:
74023.47
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Debrecen nem került be a legjobb öt közé

Debrecen nem került a legjobb öt közé a 2010-ben első alkalommal sorra kerülő ifjúsági olimpiára pályázó városok versenyfutásában. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bejelentése szerint mostantól már csak Athén, Bangkok, Moszkva, Szingapúr és Torino reménykedhet a rendezési jog elnyerésében.

A szűkítést az október 29-ig benyújtott kandidálási tervek és egy szakértői testület ajánlása alapján készítette el a NOB, amely jövő februárban dönt a 2010-as ifjúsági játékok helyszínéről. Ezt megelőzően egy szemlebizottság végiglátogatja a még versenyben maradt városokat,

Debrecen mellett Guatemalaváros, Kuala Lumpur és Poznan esett ki a további versengésből.

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke közölte: "Véleményem szerint a NOB, miután nem ismeri a pontos várható érdeklődést, biztosra kívánt menni döntésével. Olyan városokat juttatott tovább, amelyek egy esetleges nem várt magas szintű érdeklődést és részvételt is el tudnak helyezni, ki tudnak szolgálni."

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Karácsony Gergely csak hisztizik és vádaskodik, de a saját feladatát nem végezte el – értékelte Vitézy Dávid a főpolgármester nyári újraválasztása óta tett lépéseit az InfoRádióban. Arról is beszélt, lenne-e helyettese Karácsony Gergelynek.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×