eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Horror és dráma a csúcstalálkozón

A Chelsea drámai összecsapáson hódította el az angol labdarúgó Ligakupát: a cardiffi döntőben 0-1-ről Drogba duplájával fordított és 2-1-re győzött az Arsenal ellen. A Chelsea-játékosok öröme nem tehet teljes: a csapatkapitány John Terry-t ismét hordágyon kellett levinni a pályáról.

Hatalmas iramban játszotta végig a két londoni sztárcsapat az első félidőt. Az Arsenal kezdett jobban, Petr Cech kapus első nagy bravúrja után egy perccel Theo Walcott lövésével már nem tudott mit kezdeni, a fiatal csatár előnyhöz juttatta Arsene Wenger vezetőedző gárdáját.

A Chelsea lassan magához tért, majd a 20. percben Didier Drogba egyenlített. Az elefántcsontparti támadó a leshatárról - egyesek szerint lesről - tört kapura Michael Ballack átívelése után.

A második félidőben egy veszélyes ütközés borzolta a kedélyeket: az eset után le kellett cserélni John Terry-t, a Chelsea csapatkapitányát, akit eszméletlen állapotban hordágyon vittek le a pályáról. Öt percig állt a játék. Terry később magához tért, kora este már a cardiffi kórházból is kiengedték.

A Chelsea futballistái a megrázó jelentsor ellenére tudtak újítani, Frank Lampard a felső lécre rúgta a labdát, majd nem sokkal később Drogba fejjel megszerezte második gólját.

A hajrában Andrij Sevcsenko is a kapufát találta el, majd a hosszabbításban elszabadultak az indulatok: a nem mindennapi verekedés után két Arsenal-játékos és egy Chelsea-futballista is piros lapot kapott. A bíró 102 perc után fújta le az összecsapást.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×