eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A KEK-ben folytathatja a Fradi

A KEK-ben folytathatja szereplését a Ferencváros női kézilabdacsapata, miután a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában 28-27-re nyert a dán Slagelse otthonában, és kvartettje harmadik helyén végzett.

Az osztrák Hypo Niederösterreich - mivel már biztos volt első helye - nem erőltette meg magát a macedón Kometal Szkopje otthonában, így a Ferencváros csak akkor érhette el a KEK-negyeddöntő érő harmadik helyet, ha most nyert volna a Slagelse vendégeként.

Eleinte remekül tartották magukat a vendégek, olykor vezettek is. A dán gárda - mivel számára nem volt tét - nem tudott megfelelően összpontosítani, és ezt remekül használta ki az FTC. Együtt haladt a két csapat, és a szünetet - a dudaszó pillanatában szerzett találattal - a magyarok várták minimális előnnyel.

A folytatásban is jól játszott az FTC, és a 41. percben 20-16-ra ellépett, mert a fiatalok nem ijedtek meg a világsztárokkal teletűzdelt riválistól. Kirsner Erika is igazi vezéregyéniség volt a pályán, többször eredményesnek bizonyult, és sokszor tudott labdát lopni.

A Slagelsén még az időkérés sem segített - igaz, felzárkózott két gólra -, a Fradi nem várt, érett, taktikus és fegyelmezett játékkal diadalmaskodott a dán együttes otthonában, és így az európai porondon maradhat.

Mivel a Szkopjével teljes meccsnull volt (31-28 Budapesten és Szkopjéban is a hazai csapat javára), így az összesített gólkülönbség döntött a két együttes között, és ez a magyaroknak kedvezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×