eur:
368.90
usd:
345.17
bux:
48337.54
2023. június 7. szerda Róbert

Talmácsi: nem érzem a motorozáshoz szükséges erőt

A pénteki edzésekkel a spanyolországi Jerezben megkezdődött a gyorsasági motoros világbajnokság. A 125 köbcentisek között Talmácsi Gábor a hetedik, Tóth Imre a 16. lett az első időmérő edzésen. A betegséggel küzdő Talmácsi Gábor az InfoRádiónak azt mondta: a legjobb hatban szeretne végezni vasárnap.

- Hogyan értékeli az edzésen elért 7. helyet?

- Elégedett vagyok, mert betegségtől szenvedek és nem érzem magamban azt a fizikai erőt, ami szükséges a motorozáshoz. Nem tudtam agresszívan és erősen motorozni, inkább csak lendületből mentem. Nagyon elfáradtam az edzés végére. Még hétfőn elkaptam egy vírusos influenzát és abból próbálok most kilábalni. Egyre jobban érzem magam, remélem vasárnapra minden rendben lesz.

- Mit mondtak az orvosok, mikorra javulhat az állapota?

- Már Magyarországon elkezdtük a kezelést, kaptam különböző antibiotikumokat, vitaminokat. Egész télen nem voltam beteg, mostani betegségemben talán a stressz is közbejátszik. Aztán ki kellett utazni ide, Spanyolországba, a verseny helyszínén is történtek dolgok, de remélem, hogy most már csak pozitívumok történnek velünk.

- Ezt a 7. helyet elfogadná végeredménynek a vasárnapi versenyen is?

- Azért ennél egy kicsit jobbat szeretnék. Célom az, hogy az első ötben-hatban legyek, ami reális célkitűzés. Ahhoz képest, hogy nem voltam formában, a pénteki 7. hely nem rossz. Nagyon fúj a szél, amihez hozzá kell állítani a motort és akkor valószínűleg jobbak lesznek az időeredményeim és a helyezésem is.

- Mennyire tűntek erősnek a riválisok?

- Az nagyon jó, hogy én vagyok a leggyorsabb Honda-versenyző, ráadásul a teszteredmények is hasonlítanak az eddigi eredményekhez. Egyelőre senki sem tudja, hogy ki milyen gumikat, beállításokat használ. Mi a versenybeállításokat próbálgatjuk, hogy ne csapjuk be saját magunkat, de ki tudja, hogy azok, akik előrébb végeztek nem valamilyen extrém puha gumit használtak-e és azért tudtak ilyen nagyon gyorsan menni.

Úgy érzem, hogy még van egy kis hátrányunk a többiekkel szemben, jó lett volna még egy tesztelés az első futam előtt, de sajnos nem volt rá lehetőség. Úgyhogy tulajdonképpen a verseny is egyfajta teszt lesz a számomra, hiszen minél jobb formába kell hozni a motort, hogy passzoljon a stílusomhoz és akkor a következő versenyek jobban sikerülnek.

- Mi a maximum, amit idén kihozhat ezzel a csapattal?

- Az első verseny lesz a legnehezebb, ha utána összeszokunk a csapatommal és a motorommal, akkor csakis jobb lehet. Nehéz jósolni, de a technikai hátterem és a tudásom is a legjobb hat között van. Én mindig úgy versenyzek, hogy első legyek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×