eur:
393.58
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
ANKARA, TURKEY - MARCH 20: In this photo illustration, screen displays the logo of MGM Studios in Ankara, Turkey on March 20, 2021. (Photo by Ozge Elif Kizil/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Anadolu Agency/Getty Images

Jeff Bezos megvette Hollywood egyik legendáját

Az üzletember által alapított Amazon megállapodott a Metro Goldwyn Mayer (MGM) megvásárlásáról - áll az internetes kiskereskedelmi vállalat honlapján.

A vételár 8,45 milliárd dollár, azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül sor az ügylet lezárására. Az Amazon ígéretet tett arra, hogy nem változtat az MGM eddigi koncepcióján.

Ez az Amazon történetének második legnagyobb vállalatfelvásárlása, miután 2017-ben 14 milliárd dollárért megszerezte a Whole Foods céget.

Az ügylet révén az Amazon jogot szerez arra, hogy Prime Video platformján vetítse az MGM mintegy 4 ezer filmjét és több mint 17 ezer televíziós showműsorát.

Az MGM-et 1924-ben alapították három filmstúdió egyesülésével, az ezt követő két évtizedben pedig Hollywood vezető filmgyártója volt. A filmstúdió 205, köztük 15, a legjobb filmért járó Oscar-díjjal rendelkezik.

Az MGM 2010-ben csődvédelmet kért, de sikerült felülkerekednie gondjain.

A híres oroszlános logóval fémjelzett gyár olyan klasszikusokat adott a mozilátogatóknak, mint a Bond-széria, a Rózsaszín párduc és a Rocky-sorozat. Korábban az Óz, a nagy varázsló és az Ének az esőben is náluk készült.

Távozni fog az Amazon éléről Jeff Bezos

Az Amazont, a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalatát Jeff Bezos alapította 1994-ben. A Forbes és a Bloomberg milliárdosokat rangsoroló listáján is az 57 éves Jeff Bezos áll az élen a mintegy 188 milliárd dolláros vagyonával. Február elején jelentették be hivatalosan, hogy még az idén, valószínűleg az ősszel lemond Jeff Bezos az Amazon éléről, utódja Andy Jassy, az Amazon internetes szolgáltatásáért felelős Amazon Web Services (AWS) vezetője lesz. Jeff Bezos a továbbiakban az igazgatótanács elnöke lesz.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×