eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Berlin, 2018. április 24.Jeff Bezos amerikai mágnás, az Amazon internetes kereskedelmi cég alapító vezérigazgatója érkezik az Axel Springer német kiadóvállalat díjátadó ünnepségére Berlinben 2018. április 24-én. A rendezvényen Bezos - aki a Washington Post amerikai napilap tulajdonosa is egyben - vehette át a lapkiadó 2018-ban odaítélt díját. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Kitűzték az Amazon-vezér lelépésének időpontját

A naggyá lett vállalat bejegyzésének 27. évfordulóján lesz.

Hónapok óta tudni, hogy Jeff Bezos "valamikor" le fog köszönnö az általa alapított Amazon vezérigazgatói posztjáról, most azonban napvilágot látott a dátum is: július 5., vagyis a cég 27. születésnapja - olvasható a hvg.hu összeállításában.

Igaz, az igazgatótanácsban azért ott marad, így részt fog venni a döntéshozatalban is.

Utódja Andy Jassy lesz, az Amazon Web Services volt vezetője.

A cég filozófiája az volt, hogy a "csúcson kell váltani", ennek szellemében Bezos a napi munka irányításától áttér az új termékek ügyének gondozására. Ez pedig annak kapcsán érdekes, hogy a minap bejelentették, az Amazon megvette a Metro-Goldwyn-Mayer film- és tévéstúdiót, 8,45 milliárd dollárt fizetve érte.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×