eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Capa Központ

Capa-nagydíjat ért a sajátos látásmód művészetté alakítása

Neogrády-Kiss Barnabás nyerte el Kettős kötés című munkájával a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ által alapított Capa-nagydíjat. A pályázathoz kapcsolódó kiállítás november 29-ig tekinthető meg a Capa Központ – Project Roomban.

A hárommillió forintos díjazással járó Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat minden évben olyan, a fotográfia bármely ágában dolgozó alkotó kaphatja, aki szakmailag megalapozott múlttal rendelkezik és korábban kiemelkedő tehetségről tett tanúbizonyságot – közölte a Capa Központ.

A Capa-nagydíj zsűrije 2019 októberében három ösztöndíjast választott ki a beérkezett pályaművek alkotói közül: Halász Dániel, Neogrády-Kiss Barnabás és Szalay Krisztina egy – koronavírus-járvánnyal nehezített – éven keresztül dolgoztak tovább a Capa Központ kiállításán bemutatott munkáikon.

Neogrády-Kiss Barnabás Kettős kötés című pályamunkájában személyes élményét, kamaszkori agydaganatműtétje miatt aszimmetrikussá vált látását dolgozza fel.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×