eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az Országház esti díszkivilágításban 2017. november 28-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

A világ 10. legnépszerűbb nevezetessége az Országház

Több mint 700 ezren mentek be turistaként, jelentősen növekedett a spanyol, olasz és orosz ajkú látogatók száma. A magyarok aránya csak 20 százalékos.

Soha egy év alatt nem látogatták még meg annyian az Országház épületét, mint 2018-ban - közölte az Infostarttal a fontos intézmény sajtóirodája.

Az összesítésből kiderül, tavaly 700 313 turista látogatta meg az ország házát. A látogatók 20 százaléka volt magyar, az Európai Unión kívüli országokból pedig a vendégek 23 százaléka érkezett. Az átlagnál jobban emelkedett a spanyol, olasz és orosz nyelvű idegenvezetésre jelentkezettek száma.

A hazai oktatási intézményekkel való együttműködés szintén jelentős. Az elmúlt évben csoportos látogatáson

több mint 46 000 magyar iskolást fogadott az intézmény.

Az Országház a TripAdvisor 2018-as listáján

Európa ötödik, a világ tizedik legnépszerűbb nevezetességeként szerepelt, olyan látványosságokat utasítva maga mögé többek között, mint a londoni Big Ben, a párizsi Notre Dame, vagy az athéni Akropolisz.

A Steindl Imre program keretében 2014-ben készült el az Országház idegenforgalmi központja. A látogatóközpont az alapvető szolgáltatások (fogadótér, jegypénztár, ajándékbolt, kávézó) mellett magában foglalja a magyar parlamentarizmus kialakulásának és fejlődésének tárgyi, valamint dokumentációs emlékeit bemutató Országgyűlési Múzeumot is.

A közlemény szerint egyébként 2014-ben 477, 2015-ben 525, 2016-ban 583, 2017-ben pedig 647 ezer látogatója volt az impozáns épületnek.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×