INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

turista

országház

látogatható

nevezetesség

idegenforgalom

Az Országház esti díszkivilágításban 2017. november 28-án.

A világ 10. legnépszerűbb nevezetessége az Országház

Infostart

Több mint 700 ezren mentek be turistaként, jelentősen növekedett a spanyol, olasz és orosz ajkú látogatók száma. A magyarok aránya csak 20 százalékos.

Soha egy év alatt nem látogatták még meg annyian az Országház épületét, mint 2018-ban - közölte az Infostarttal a fontos intézmény sajtóirodája.

Az összesítésből kiderül, tavaly 700 313 turista látogatta meg az ország házát. A látogatók 20 százaléka volt magyar, az Európai Unión kívüli országokból pedig a vendégek 23 százaléka érkezett. Az átlagnál jobban emelkedett a spanyol, olasz és orosz nyelvű idegenvezetésre jelentkezettek száma.

A hazai oktatási intézményekkel való együttműködés szintén jelentős. Az elmúlt évben csoportos látogatáson

több mint 46 000 magyar iskolást fogadott az intézmény.

Az Országház a TripAdvisor 2018-as listáján

Európa ötödik, a világ tizedik legnépszerűbb nevezetességeként szerepelt, olyan látványosságokat utasítva maga mögé többek között, mint a londoni Big Ben, a párizsi Notre Dame, vagy az athéni Akropolisz.

A Steindl Imre program keretében 2014-ben készült el az Országház idegenforgalmi központja. A látogatóközpont az alapvető szolgáltatások (fogadótér, jegypénztár, ajándékbolt, kávézó) mellett magában foglalja a magyar parlamentarizmus kialakulásának és fejlődésének tárgyi, valamint dokumentációs emlékeit bemutató Országgyűlési Múzeumot is.

A közlemény szerint egyébként 2014-ben 477, 2015-ben 525, 2016-ban 583, 2017-ben pedig 647 ezer látogatója volt az impozáns épületnek.

Nyitókép: Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018