eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nagypál Orsi filmrendező a Nyitva című első nagyjátékfilmjének sajtóvetítése után a budapesti Puskin moziban, ahol  interjút adott a Magyar Távirati Irodának 2018. október 9-én.
Nyitókép: Bruzák Noémi (MTI)

Új magyar film: humorral és drámával a párkapcsolatokról

A héten mutatják be a mozik Nagypál Orsolya első nagyjátékfilmjét, a Nyitva című alkotást. A humorral átszőtt mozi a párkapcsolati nehézségek, a hosszú távú monogámia kérdéskörét boncolgatja Radnay Csillával és Kovács Lehellel a főszerepben.

„Alkotóként nekem az egy felszabadító gondolat, hogy tudom, hogy erről nagyon sokféle filmet lehetne csinálni” – fogalmazott a rendező. Nagypál Orsolya hozzátette: „nekem nem az a feladatom, hogy az egyetlen lehetséges jó megoldást megtaláljam ebből, hanem, hogy egyet a sok közül”.

A filmről elmondta: szórakoztatóan tárgyalja a párkapcsolati nehézségek témakörét, de megmutatja annak mélységeit is. A cél az volt, hogy egy komplex, többrétegű mű készüljön.

Az alkotók szándéka az volt, hogy úgy beszéljenek a párkapcsolatok nehézségéről, hogy a film a drámai helyzeteket is bemutassa, de humoros is legyen.

Az alkotó úgy gondolja, 30 éves kor felett az embernek már-már muszáj hasonló témakörökkel foglalkoznia, ezért választotta ezt a problémakört filmje alapjául. A környezetében élő párok is próbálkoznak különböző megoldásokat találni a hosszútávú monogámia fenntartására.

„Van, aki abban hisz, hogy pár dologról inkább nem mesélünk otthon, van, aki abban hisz, hogy jobb, ha mindenről mesélünk otthon, és jobb, ha kibeszéljük az esetleges kalandozásokat, van, aki azt gondolja, hogy semmiféle kalandozás nem tűrhető meg egy kapcsolatban, van, aki szerint ez képtelenség” – fogalmazott a rendező.

Bár volt klasszikus casting, de munkája során sok színésszel találkozott korábban, így azt például előre tudta, hogy Kovács Lehellel szeretne dolgozni. Radnay Csillát azonban a válogatáson választotta ki a szerepre. „Elég hamar kiderült, hogy az ő párosuk jól fog tudni működni” – emelte ki Nagypál Orsolya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×