INFORÁDIÓ 
2018. november 20. kedd
Jolán

nagypál orsolya

nyitva

film

Új magyar film: humorral és drámával a párkapcsolatokról

Új magyar film: humorral és drámával a párkapcsolatokról

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

A héten mutatják be a mozik Nagypál Orsolya első nagyjátékfilmjét, a Nyitva című alkotást. A humorral átszőtt mozi a párkapcsolati nehézségek, a hosszú távú monogámia kérdéskörét boncolgatja Radnay Csillával és Kovács Lehellel a főszerepben.

„Alkotóként nekem az egy felszabadító gondolat, hogy tudom, hogy erről nagyon sokféle filmet lehetne csinálni” – fogalmazott a rendező. Nagypál Orsolya hozzátette: „nekem nem az a feladatom, hogy az egyetlen lehetséges jó megoldást megtaláljam ebből, hanem, hogy egyet a sok közül”.

A filmről elmondta: szórakoztatóan tárgyalja a párkapcsolati nehézségek témakörét, de megmutatja annak mélységeit is. A cél az volt, hogy egy komplex, többrétegű mű készüljön.

Az alkotók szándéka az volt, hogy úgy beszéljenek a párkapcsolatok nehézségéről, hogy a film a drámai helyzeteket is bemutassa, de humoros is legyen.

Az alkotó úgy gondolja, 30 éves kor felett az embernek már-már muszáj hasonló témakörökkel foglalkoznia, ezért választotta ezt a problémakört filmje alapjául. A környezetében élő párok is próbálkoznak különböző megoldásokat találni a hosszútávú monogámia fenntartására.

„Van, aki abban hisz, hogy pár dologról inkább nem mesélünk otthon, van, aki abban hisz, hogy jobb, ha mindenről mesélünk otthon, és jobb, ha kibeszéljük az esetleges kalandozásokat, van, aki azt gondolja, hogy semmiféle kalandozás nem tűrhető meg egy kapcsolatban, van, aki szerint ez képtelenség” – fogalmazott a rendező.

Bár volt klasszikus casting, de munkája során sok színésszel találkozott korábban, így azt például előre tudta, hogy Kovács Lehellel szeretne dolgozni. Radnay Csillát azonban a válogatáson választotta ki a szerepre. „Elég hamar kiderült, hogy az ő párosuk jól fog tudni működni” – emelte ki Nagypál Orsolya.

Nyitókép: Bruzák Noémi (MTI)

Kapcsolódó hang

Nagypál Csilla: a cél az volt, hogy egy több rétegű mű szülessen
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018