eur:
389.49
usd:
363.1
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Lovasi András ajándéka egy szubjektív válogatás

Lovasi András ajándéka egy szubjektív válogatás

Kispál és a Borz és a Kiscsillag egy alap zenekart alkot Lovasi András szombat esti jubileumi arénakoncertjén, melyen több mint 20 vendég teszi tiszteletét, és vizuális hatásaiért a londoni olimpia nyitóünnepségének videólátvány-tervezője felel. Sok dalt áthangszereltek, de lesz új szerzemény is.

A koncerten megszólaló dalok leginkább az ötvenéves zenész ízlését tükrözik. „Ez egy szubjektív válogatás” – mondta az InfoRádiónak Lovasi András. Lévai Balázzsal, a koncert rendezőjével válogattak ki körülbelül 50 zeneszámot, majd a két zenekar próbálni kezdte őket. A koncerten azok a művek hangzanak el, amelyeket a próbafolyamat során a legjobban megszerettek a zenészek. A vendégeknek igyekeztek olyan dalokat találni, amelyek az adott zenekar vagy előadó karakteréhez a legjobban illenek. Így választották ki azt a 32 dalt, mely elhangzik a jubileumi koncerten.

Kispál és a Borzon és a Kiscsillagon kívül közreműködnek még a Budapest Bárból Farkas Mihály és Farkas Róbert, a Csík zenekarból Szabó Attila és Kunos Tamás, valamint a Magyar Állami Népi Együttes Művészeti vezetője Pál István „Szalonna”. Énekelni Németh Júlia, Kiss Tibor (Quimbi), Varga Livius (Quimbi), Likó Marcell (Vad Fruttik) és Bérczesi Róbert (Hiperkarma) fog.

Az áthangszerelt dalokon kívül egy teljesen új produkció is színpadra kerül a koncerten, mely Lovasi András kilencéves kori emlékeit dolgozza fel. A látványért a Londonban élő magyar származású Balogh Zsolt felel, aki egyébként a 2012-es olimpia videovizuálját is tervezte. A Kispál-rajongó szakember nosztalgikus játéknak fogta fel a zenészekkel való munkát.

Mivel a jubileumot ünneplő frontember sem volt gyakran ekkora koncertje, így kíváncsian várja az Arénában rendezett eseményt. A nagy méretekre való felkészülés jegyében a próbaidőszak utolsó hetében kibéreltek egy óriási gyárcsarnokot, és ott gyakoroltak. A hangmérnök azért választotta ezt helyszínül, mert „olyan rosszul szól, hogy utána az Aréna csodálatos lesz” – tette hozzá a zenész.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×