eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Csoki Oscarok és ínyencségek a Kormányzók Bálján

Ötezer mini csoki Oscar-díj és több tucatnyi különböző ínyenc fogás várja a vasárnapi Oscar-gála után a Kormányzók Báljára hivatalos 1500 vendéget.

Az amerikai filmakadémia hagyományos báljának mesterszakácsa Wolfgang Puck már 22 éve állítja össze a különleges menüt. A séf 350 tagú csapatával idén több mint 50 válogatott fogással kényezteti Hollywood krémjét.

Csak a nyers hozzávalókból több mint ezer kilót használnak fel, hatalmas mennyiségű rákot, homárt és tonhalat szereztek be - mondta el Puck az eonline.com portálnak.

A szakács elmesélte, hogy a bálozók nem szoktak panaszkodni a menüre, ő nem szól bele abba, hogy miként készítik a filmjeiket, a vendégei pedig nem beszélnek bele az ő tudományába.

Puck idén is feltálalja az olyan névjegyévé vált, megszokott finomságokat, mint a csirkés pite, sajtos makaróni, sült borda, szarvasgombás polenta, miniburger és homár, de meglepetéseket is ígért az estélyre.

"Lesz néhány újdonság, mint az alaszkai királyrák gyömbérrel és fekete babbal, valamint egy sor zöldséges fogás, hogy mindenki találjon kedvére valót" - mondta a People magazinnak.

Puck rendszerint nem kapcsolja a kínálatot a legjobb film mezőny aktuális jelöltjeihez, de ezúttal kivételt tett: a Mentőexpedíció Marson ragadt magányos hőse (Matt Damon) ugyanis botanikus, aki burgonyát termel, hogy ne éhezzen, amíg megérkezik érte a mentőcsapat. "Megihletett minket a Mentőexpedíció, egy egész zöldségeskertet alkotunk" - mesélte a séf, akinek konyhájából ellenállhatatlan édességek is kerülnek az asztalokra: lesz csokoládészökőkút, macarontorony, bonbonválogatás, több ezernyi fánk és csokoládé Oscar is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×