eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ma is nyerhet a Saul fia

Ma este adják át Párizsban a César-díjakat, a legrangosabb francia filmdíjra az idegen nyelvű filmek kategóriájában a Saul fia is esélyes.

Nemes Jeles László nagysikerű alkotása mások mellett Alejandro González Inárritu Franciaországban csak tavaly bemutatott Oscar-díjas filmje, a Birdman avagy a mellőzés meglepő ereje, Dzsafár Panahi iráni rendező Arany Medve-díjas alkotása, a Taxi Teherán, továbbá Paolo Sorrentino Ifjúság című filmjének társaságában a César-díj várományosa.

A francia filmdíjra a legtöbb, 11-11 jelölést a Marguerite - A tökéletlen hang és a Trois souvenirs de ma jeunesse (Három emlék a fiatalságomból) kapta januárban. A két alkotás a kilenc jelölést gyűjtő Mustang című filmmel együtt a legjobb film díjáért is verseng.

A színészi kategóriákban olyan sztárok között dől el a küzdelem, mint Catherine Deneuve és Isabelle Huppert vagy Vincent Cassel és Gérard Depardieu.

A rendezői mezőnyben Jacques Audiard, Stéphane Brizé, Xavier Giannoli, Maiwenn, Deniz Gamze Ergüven, Emmanuelle Bercot és Arnaud Desplechin esélyes a trófeára.
A César-díjakat 41. alkalommal 22 kategóriában adják át a párizsi Chatelet Színházban. Az eseményen Michael Douglast életműdíjjal tüntetik ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×