INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Ez fog történni a Nemzeti Színházban

InfoRádió / MTI
Kiállítás, folyóirat-bemutató, közönségtalálkozók, koncertek, akadálymentesített előadás, az Angyalok Amerikában című produkció angol felirattal és az Amphitryon bemutatója várja januárban és februárban a Nemzeti Színház látogatóit.

A színház előcsarnokában február 16-ig látogatható a Nemzeti Színház megnyitásának 175. évfordulójához kapcsolódó, Barcsay Jenő műveit - köztük a régi Nemzeti Színházban (a mostani Pesti Magyar Színházban) látható mozaikhoz készített pasztellképet - bemutató kiállítás, amelynek anyagát a Magyar Nemzeti Galéria, Barcsay Jenő örökösei és egy magángyűjtemény jóvoltából mutathatják be - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

Január 20-án délután a nézőtéri büfében tartják a Játéktér című, Erdélyben megjelenő színházi folyóiratot bemutató beszélgetést, Nánay István kritikus vezetésével. Az eseményen részt vesznek a szerkesztők, a lap szerzői és közreműködik Márkos Albert csellista, zeneszerző.

Január 21-én az Óbudai Danubia Zenekar - Héja Domonkos vezényletével - Verdi, Wagner és Csajkovszkij műveinek segítségével a romantika világába vezeti el a koncertlátogatókat.

Folytatódik az akadálymentesítés a Nemzeti Színházban: a 90 decibel Project keretében ezúttal vakok és gyengénlátók számára narrátor tolmácsolja a január 22-i Szent Johanna című előadást. Január 28-án az Angyalok Amerikában című előadást angol nyelvű felirattal láthatja a Nemzeti Színházban a közönség.

Február 3-án a Gobbi Hilda Színpadon tartják Rátóti Zoltán első szólólemeze, a Csodalépés lemezbemutató koncertjét. A Csodalépést zeneszerzőként is a színész jegyzi, a hangszerelés Juhász Gábor munkája. Müller Péter Sziámi dalszövegei kétéves közös alkotómunka során születtek meg.

Február 23-án Gothár Péter rendezésében mutatja be a Nemzeti Heinrich von Kleist Amphitryon című művét a Gobbi Hilda Színpadon; az előadásban Alföldi Róbert, Nagy Mari, Nagy Zsolt, Udvaros Dorottya és Tenki Réka játszik.

A Színházi Kritikusok Céhével együttműködésben folytatódik a Kritikus Óra című közönségtalálkozó-sorozat a színházban: január 21-én a Sirály előadása után Tompa Andrea, február 1-jén a Hamlet után Kállai Katalin, február 2-án az Én vagyok a Te című produkció után Jákfalvi Magdolna, február 7-én a Tanítónő után Kelemen Orsolya és Miklós Melánia, február 9-én az Úri muri után Koltai Tamás beszélget az előadások alkotóival.

A címlapról ajánljuk