eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Koncertek országszerte a Magyar Dal Napján

Ma van a Magyar Dal Napja - tíz településen lesznek programok.

Nyíregyházán, a magyar dal idei fővárosában tíz színpadon szerveztek koncerteket. A fő helyszín a Kossuth téri nagyszínpad, ahol a magyar dal napja ötletadója, Presser Gábor barátaival nyitja délután a műsort, fellép Karácsony János, a Belmondo, valamint a Kormorán is. A nyíregyházi Büntetés-végrehajtási Intézetben a rendőrök, az elítéltek, a bírók, az ügyvédek és a fogvatartók zenekara fog játszani.

Egerben fellép Kovács Kati, a Kerekes Band és az Első Emelet, Dunaújvárosban Zorall-, Szombathelyen Pál Utcai Fiúk-, Salgótarjánban KFT-, Százhalombattán Magna Cum Laude-, Kassán Kaláka-koncert lesz, Zalaegerszegen a Griff Bábszínház ad műsort, de lesznek koncertek Boldogon is.

Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon többek között Bródy János lép fel, a Budavári Művelődési Házban a Mini Trió, az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban Huzella Péter és a Napoleon Boulevard, a Zöld Pardonban Mystery Gang, a Gödör Klubban fiatal együttesek zenélnek, a Blokk Alkotóközpontban nyílt napot tartanak, a Morrison's Ligetben dj-k játszanak, a Camponában a 100 Folk Celsius, a Karthago és a Bikini, a Soroksári úti R33-ban a Balaton, Peter Ogi és az ef Zámbó Happy Dead Band, a Vígszínházban a teátrum 115 történetét elevenítik fel, a Kobuci kert a világzene, az Óbudai Társaskör a klasszikus dalok, a Budapest Jazz Club a dzsessz, a Belgrád rakpartról induló Nótahajó a magyar nóta helyszíne.

A fővárosban délután a 2-es és a 4-es vonalán ismét jár a dallamos villamos.

A rendezvényt Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján rendezték meg. A következő esztendőtől párhuzamosan több helyszínen, köztük vidéki városokban is megszervezték az eseményt.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×