eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hova menjünk a hétvégén? Programajánló

Hajókirándulással egybekötött dzsesszkoncert a Margitszigeten, szabadtéri opera- és színházi előadások Óbudán és a Városmajorban, valamint új kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. Válogatás a hétvége fővárosi kulturális programkínálatából.

Akik a hétvégén nem vízpartra, hanem egy kellemes dzsesszkoncertre vágynak, szombaton, az Óbudai Főtéren a Budapest Ragtime Band koncertjét hallgathatják meg, míg a 100 éves Margitszigeti Víztorony lábánál a Group'N'Swing koncertezik.

A Zöld Pardonban Harcsa Veronika elektronikus zenei formációja, a Bin-Jip lép fel, a Gödörben pedig a punkos sanzonos műfaj két kiemelkedő képviselője, a Specko Jedno és a Presszo Tango Libido koncertezik, míg a Kobuci kertben az Egy Kiss Erzsi Zene játszik.

A komolyzene kedvelői a budavári Mátyás Templom szombaton Szenthelyi Miklós hegedűművész és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar előadásában egyházzenei műveket és barokk szerzők darabjait hallgathatják meg.

A hétvégi kánikula kedvezhet a szabadtéri színházi előadásoknak is Budapesten és a környékén. Szombaton és vasárnap is látható a hűvösvölgyi Magyar Szentföld Templománál Az elvarázsolt disznó című meseopera, az Óbudai Társaskör kertjében pedig Mozart Figaro házassága című operáját adják elő fiatal művészek.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon a Négy férfi gatyában című zenés komédia látható, míg vasárnap az Óbudai Zichy Kastély kertjében a Száguldó Orfeum tartja meg Mark Dunn 5 nő az esőben című vidám darabjának magyarországi bemutatóját.

Zsámbékon, a Színházi és Művészeti Bázison Székely János Caligula helytartója című drámáját tekinthetik meg a hétvégén Szikszai Rémusz rendezésében, Szentendrén a Városháza udvarán, szombaton a Színház és Filmművészeti Egyetem negyedéves hallgatói Gothár Péter rendezésében adnak elő jelenteket Martin McDonagh Vaknyugat és A kripli című darabjaiból, míg az Esztergomi Várszínházban a Komáromi Jókai Színház mutatja be az Anconai szerelmesek című előadását.

Bár az időjárás nem kedvez a beltéri programoknak, valószínűleg érdemes lesz megtekinteni a Magyar Nemzeti Múzeumban megnyílt Megmentett műkincsek című kiállítást, amelyen a képzőművészeti egyetem végzős restaurátor szakos hallgatóinak munkáiból nyílik kiállítás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×