eur:
389.28
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lukács Lászlóék "Minden jót" kívánnak

"Minden jót" címmel több mint három év után új lemezzel jelentkezett a Tankcsapda. Az együttes az anyag megjelentetését október 14-ére, 20. születésnapjára időzítette. Az InfoRádió kiadványról, és az együttes év végi terveiről kérdezte Lukács Lászlót, a Tankcsapda zenekar frontemberét.

Milyen albumra számíthatnak a rajongók?

Sok olyan téma gyűlt össze az elmúlt időszakban - mind zeneileg, mind szövegileg - ami aztán részben vagy egészben dallá érett. Azt remélem, hogy ez egy klasszikussá érő Tankcsapda-lemez lesz, amely néhány év múlva majd azt a státuszt tölti be a zenekar életében, mint A legjobb méreg vagy Az ember tervez. Nagy örömmel és nagy szeretettel csináltuk ezt a lemezt, pontosan azért, mert már régóta nem jelentkeztünk új albummal. Úgy éreztük, hogy egy húszéves jubileumi évben kiadni egy lemezt, nagy felelősség, egyrészt önmagunkkal szemben, de jórészt a rajongókkal szemben. És úgy érzem, hogy ezt a lécet sikerült átugranunk, de ezt természetesen a rajongók fogják eldönteni. Bízom benne, hogy jó néhány olyan dal került rá az albumra, amely később a zenekar fix koncertrepertoárjában is helyet kap majd.

Cseresznye, a zenekar gitárosa említette, hogy az előző albumhoz képest rockandrollosabb lett a lemez, és a dalokban korábbi számaikra is utalnak. Ezt tudatosan alakították így a zenekar fennállásának 20. évfordulójára időzítve?

Valóban van rajta néhány egyértelmű visszautalást az elmúlt évekre, ez természetesen szándékos. Egyébként a lemezkészítés közben nem gondoltunk arra, hogy ez egy jubileumi lemez lesz, egyszerűen csak szerettünk volna 12 jó dalt rátenni az albumra.

Október 2-án indult a Tankcsapda őszi turnéja. Hol találkozhat az együttessel legközelebb a közönség, és mikor jönnek Budapestre?

Legközelebb, a hétvégén Békéscsabán játszunk, illetve szombaton Derecskén. Az év végi két nagy koncert december 19-én Budapesten lesz, és a hagyományos Tankcsapda év záró koncert december 29-én Debrecenben a Főnix Csarnokban.

Idén a Sziget-koncert, a megjelent új album és a turné mellett milyen nagy durranás van még a tarsolyukban?

November végén jelenik meg a Rockinform magazin Tankcsapda-különszáma. Ennek része lesz egy koncert-DVD, egy 2006-os kisstadionbeli fellépésünkről, amely számunkra is nagy élmény volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×