INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Ismét tarolt a Reklámőrültek

InfoRádió / MTI
Ugyanúgy, mint tavaly, a Reklámőrültek és A Stúdió lett az év dráma-, illetve vígjáték-sorozata a 61. Emmy díjátadáson Los Angelesben. Színészként Alec Baldwin, Bryan Cranston, Brendan Gleeson, Michael J. Fox és Justin Timberlake kapott elismerést a különböző kategóriákban, a színésznők közül Toni Collette, Glenn Close, Jessica Lange, Ellen Burstyn és Tina Fey teljesítményét méltatták. Hetedik alkalommal nyert Emmy-t a Talk-show műfajban Jon Stewart immáron a CNN-en futó napi beszélgetőműsora.

A Reklámőrültek (Mad Men) kapta a legjobb drámai tévésorozatnak járó Emmy-díjat vasárnap este Los Angelesben, a hagyományos díjkiosztó gálán, míg a vígjátékok kategóriájában A stúdió (30 Rock) sorozat diadalmaskodott.

Idén adták át 61. alkalommal a legrangosabb amerikai televíziós kitüntetésnek számító, a televíziós műfaj Oscarjaként is emlegetett díjakat. A Magyarországon több mint egy éve indult Reklámőrültek megismételte tavalyi sikerét, míg a Tina Fey főszereplésétől nálunk a nyártól futó A stúdió sorozat sorrendben harmadszor viheti haza a szárnyas nőalakot.

A drámai sorozatok kategóriában a legjobb színésznő - akárcsak 2008-ban - Glenn Close lett (Damages, vagyis A hatalom hálójában), míg legjobb férfiszereplőként Bryan Cranston (Breaking Bad) kapott Emmy-díjat, ugyancsak duplázva.

A vígjáték kategória legjobb női színésze - meglepetésre - az Emmy-díjat Toni Collette ausztrál színésznő lett a Tara alteregóiból (United States of Tara), a legjobb férfi színészként Alec Baldwint díjazták A stúdió (30 Rock) sorozatból - Baldwin számára ez duplázás, mert tavaly ugyancsak Emmy-díjat kapott e kategóriában.

A minisorozatok kategóriájában a legjobb színésznek járó díjat Brendan Gleeson (Into the Storm) és Jessica Lange (Grey Gardens) kapta.

A legjobb realitynek, illetve a legjobb reality műsorvezetőnek járó díjnál ugyancsak a tavalyi győztesek dupláztak: az előbbi kategóriában a The Amazing Race győzedelmeskedett, míg a műsorvezetők csatáját a Survivor-t irányító Jeff Probst nyerte meg.

A címlapról ajánljuk