eur:
389.7
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A balett szerelmeseit várja novemberben Budapest

Nagyszabású balettgálát rendeznek november 9-én az egykori Budapest kongresszusi központban, a táncest előtt önkormányzati vezetők számára tartanak konferenciát, amelynek témája a kultúra fontossága.

Fodor Gyula, a Magyar Állami Operaház balettmestere, a műsor szerkesztője elmondta, többen, például az Amszterdamban dolgozó Nagy Tamás, a Bécsi Operaházban táncoló Lukács András vagy a "világjáró" Solymosi Tamás erre az alkalomra jön haza.

Az esten Solymosi Tamás Ledán Eszterrel egy Magyarországon még sosem látott koreográfiát mutat be Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjének balettverziójából. Tunyogi Henriette Nagyszentpéteri Miklóssal Paroni koreográfiáját adja elő St. Martin élő zenéjére. Az est karakterét a lírai hangulat határozza meg - részletezte a balettmester, ami nem jelenti azt, hogy a vidámságot vagy az iróniát száműzték volna a programból, a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett jeleneténél erre számíthat a néző.

A szervezők nevében Õszy-Tóth Gábriel elmondta: a gálán filmösszeállítással tisztelegnek a magyar táncművészet nagyjai előtt.

Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, a gála fővédnöke arról beszélt, hogy a délutáni konferenciára csaknem 300 polgármestert, kistelepülések és megyei jogú városok vezetőit hívják meg. Vitaindítóra Pécsi Ildikót és Gulyás Dénest kérték föl, a tanácskozáson a kultúra fontosságáról, a helyi közösségi értékek megőrzéséről akarnak eszmét cserélni.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×