eur:
389.57
usd:
362.03
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Guinness-rekordot döntött a pirítós

Kenyérpirítóval döntött Guinness-rekordot egy végzős művészeti főiskolás Angliában. Szerkezete 2,6 méter magasra lökte ki az elkészült pirítóst. A fiatal művész arra szeretné fölhívni a figyelmet: használati tárgyaink feleslegesen vannak túlbonyolítva.

Guiness-rekordot döntött kenyérpirítójával az angol Királyi Művészeti Főiskola 26 éves diákja, Freddie Yauner az intézmény végzősei által készített munkák bemutatóján.

A hallgató olyan kenyérpirítót szerkesztett, amelyik több, mint 2,6 méter magasra dobja ki a pirítóst. Az eseményen jelen volt a Guinness-rekordok egy bírája is, aki igazolta az új rekord megszületését.

Az alkotó a mutatványhoz egy magasnyomású szén-dioxiddal üzemelő szerkezetet szerelt a kenyérpirítóba.

Hozzá kell tennünk, Freddie Yaunernek nem volt különösebben nehéz dolga, korábban ugyanis nem szerepelt ez a "szám" a Guinness-rekordok között, így ő az első csúcs fölállítója.

A "frissensült" művész elmondta: minden munkái szatirikus alkotások, de mindegyiknek van komoly oldala is. Hozzátette: állandóan újabb és újabb szerkezeteket dobunk piacra, amelyek sokkal többet tudnak, mint amennyire szükségünk volna.

Például semmi szükség sincs a kenyérpirító pirítóst földobó szerkezetére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×