eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bodrogi Gyula: "Ez valamiféle összefoglaló a pályán"

Bodrogi Gyula számára az, hogy a nyáron a Nemzet színészévé választották, nemcsak egy díj, hanem egy életpálya elismerése. A színművész hangsúlyozta: bár munkája a játék, tisztában van vele, ez komoly felelősséggel is jár. Bodrogi Gyulával a Nemzet színészévé választása után készített interjút az InfoRádió.

Mit érzett, amikor megtudta, hogy önt választották a Nemzet színészének?

Azt a jó érzést, amit akkor éreztem, amikor Törőcsik Mari ás Jordán Tamás felhívtak, és mondták, hogy engem választottak, azt a jó érzést elfelejteni nem lehet. Az a jó érzés az eddigi jó érzések közül az egyik legnagyobb, ez kétségtelen. De az életem nem változhat meg tőle. Ha a mozdonyvezető gyönyörűen vezeti a mozdonyt, és ezért megdicsérik, azért nem változik meg a vezetése, csak egyszerűen jól esik neki, hogy elismerték azt, amit csinál.

Az elismerés egyik sajátossága, hogy nem egy minisztériumi irodában döntöttek róla, hanem a szakma legkiválóbbjai választanak valakit maguk közül, és maguk közé.


Igen, ez egy különleges helyzet. Ez valamiféle összefoglaló a pályán. Valami olyan összefoglaló, ahol a közönség úgy érzi, hogy ez jó lenne - persze nem csak velem kapcsolatban érez így, hanem még vannak néhányan, akikről ezt gondolja -, és a szakmán belül vannak páran, akik ugyanezt mondják. Egy-egy díjat: egy Kossuth-díjat, egy érdemes művészi elismerést, talán még egy-egy nagy alakírásra is lehet kapni. Ezt biztos, hogy csak valami összegzés eredményeként lehet felfogni.

A kritériumokat is úgy határozták meg, hogy az elismerés a pálya egészének megkoronázása legyen.


Igen. Ezt Schwajda György találta ki így. Én már akkor üdvözöltem ezt a gondolatot, mert olyan, amelyről egy fiatal vagy középidős színész azt gondolhatja, hogy ezt elérni nagyon jó lenne. Ez nem úgy van, mint egy jó szerep, amihez a szerencse is hozzátesz. Ehhez nem is annyira a szerencse kell, mint egy élet munkája.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×