eur:
390.92
usd:
366.06
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
The photo was taken from left side of window of commercial airplane, Fukuoka International Airport (FUK) to Tokyo Haneda International Airport (HND) in the daytime.
Nyitókép: Taro Hama @ e-kamakura/Getty Images

Üresen áll a háború miatt a dunai repülőtér

Az ukrán határ közelsége és a dunai folyami kikötő elleni rendszeres orosz dróntámadások miatt kerülik a légitársaságok a Duna-delta felújított nemzetközi repülőterét - mutatott rá Stoian Valcu igazgató a román közszolgálati rádió regionális stúdiójának nyilatkozva.

A G4Media hírportál által hétfőn szemlézett interjúban Valcu elmondta: április 24-én "utasok nélkül" fogják átadni a 180 millió lejes (14 milliárd forint) költségvetésből épült új utasterminált és az európai repülésbiztonsági ügynökség (EASA) előírásainak megfelelő műszaki berendezéseket, mert menetrend szerinti járataik nincsenek, viszonylag rendszeres charterjáratok indítására is leghamarabb szeptembertől van remény.

"Több légitársasággal is tárgyalunk, de az ukrajnai háború jelentős akadályt jelent számunkra. A felszállási műveletek során a nagy repülőgépeknek mintegy két kilométerre kell megközelíteniük az ukrán határt, ezért a légitársaságok kerülnek bennünket, mert a biztosítási költségeik a veszélyek arányában nőnek. Mi már hozzászoktunk ehhez (a közeli ukrán kikötő elleni légitámadásokhoz), de számunkra valós veszélyt jelentenek az esetleges drónbalesetek. Reméljük, véget ér ez a háború, hogy mi is nyugodtan végezhessük a munkánkat" - magyarázta a repülőtér igazgatója a Konstancai Rádió műsorában.

A Duna-delta Nemzetközi Repülőtér az ország legkisebb forgalmú légi kikötője, ahol tavaly mindössze 300 - többnyire turisztikai cégek által bérelt kisrepülők által szállított - utas fordult meg. A két kilométeres kifutópálya Tulcea városától 14, az ukrán határtól kevesebb mint 20 kilométerre helyezkedik el, és észak-dél irányú.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×