eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az orosz védelmi minisztérium 2024. április 4-én közreadott videofelvételéről készített képen orosz tüzérek Grad rakéta-sorozatvetővel lövik az ukrán állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki terület Oroszországhoz csatolt részén.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Drón- és rakétaeső zúdult Ukrajnára

Orosz tüzérségi támadás érte a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régió frontvonalában lévő Huljapole települést vasárnapra virradóra, három civil meghalt – jelentették helyi hivatalos források.

Zaporizzsja megye kormányzója a Telegramon azt közölte, az orosz erők rakéta-sorozatvetővel lőtték a települést.

Támadást jelentettek a kelet-ukrajnai Harkiv megyéből is, melynek kormányzója, Oleh Szinyehubov azt közölte, az orosz fél drónokkal támadta a megye székhelyét. A támadásban 10 lakóház és egy óvoda is megrongálódott – tette hozzá.

Az Ukrajna második legnagyobb városának számító Harkivot előző nap is orosz támadás érte, melyben egy ember életét vesztette, a sebesültek között pedig gyerek is van.

Szombaton Volodimir Zelenszkij ukrán elnök figyelmeztetett, hogy az orosz támadások nyomán Ukrajna kifogyhat a légvédelmi rakétákból, hozzátéve, hogy a hadseregnek elsősorban amerikai Patriot légvédelmi rendszerekre van továbbra is szüksége.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×