eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
2023. július 21-én, egy sajtóbejáráson készült kép a radioaktív elemektől nagy teljesítményű szűrőrendszer segítségével (ALPS – Advanced Liquid Processing System) megtisztított hűtővíz óceánba engedésére szolgáló csővezetékekről a Tokyo Electric Power Company Holdings (TEPCH) által üzemeltetett, a 2011-es földrengést követő szökőárban megsérült fukusimai Daiicsi atomerőműben. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) július 4-én közzétett jelentése szerint nem veszélyezteti a környezetet a nukleáris katasztrófa sújtotta erőműben kezelt víz óceánba engedése.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Majama Kimimasza

Újra mozgott a föld Japánban

6-os erősségű földrengés rázta meg a Tohuku régiót.

A meteorológiai szolgálat szerint a földrengés epicentruma körülbelül 40 kilométeres mélységben a Fukusima prefektúra partjainál volt. A rezgés erőssége a hetes fokozatú japán szeizmikus intenzitási skálán Fukusima, Ivate és Mijagi prefektúrák egyes részein elérte a négyet, Tokió központjában pedig a kettőt - írja az Index a The Japan News cikkére hivatkozva.

Mindez egy nappal azután történt, hogy Tajvanban 7,2-es erősségű rezgést mértek, mely az elmúlt 25 év legerősebb földrengése volt a szigetországban.

A Reuters közben arról írt, hogy a Tajvan keleti részét ért természeti katasztrófa sérültjei csütörtökre meghaladták az ezret, a halálos áldozatok száma továbbra is kilenc. A földrengést követően már rengeteg embert menekítettek ki, az eltűntek száma több mint ötven.

A Japán Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint cunami veszélye nem áll fenn.

A címlapkép illusztráció

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×