eur:
393.76
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pexels.com

Tragédiába torkollott a családi perpatvar: két rendőr és egy tűzoltó meghalt

Családon belüli erőszakhoz riasztották a hatóságokat vasárnap Minnesota államban, a beavatkozás közben a hivatalos személyeken kívül a támadó is meghalt.

A helyi híradások szerint két rendőr és a mentőegységek beavatkozó tagja, egy tűzoltó vesztette életét, akit azután riasztottak, hogy egy férfi elbarikádozta magát egy lakóházban családjával, köztük hét gyerekkel. Legkevesebb egy további rendőr megsebesült - írja az ATV.

Az összecsapásban a túszejtő is életét vesztette, a bent tartózkodók viszont épségben kijutottak.

A hatóságok információi szerint négy órán keresztül tárgyaltak a fegyveres férfival, mielőtt a rendőri akcióegység behatolt az épületbe. Mint írja a lap, az eset részleteit, köztük a túszejtő halálának körülményeit sem tették közzé, valamint azt sem, hogy a két rendőr és a tűzoltó hogyan vesztették életüket.

Tim Walz, Minnesota állam kormányzója megrendülését hangoztatta, és azt írta, hogy a három halott állami tisztségviselő mellett többen megsérültek a kivonuló egységek tagjai közül.

A beszámolók alapján az incidens egy nyugalmas lakónegyedben történt a Minneapolistól mintegy 25 kilométerre fekvő, 60 ezres Burnsville városban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×