eur:
391.08
usd:
365.63
bux:
68126.53
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pexels.com

Tragédiába torkollott a családi perpatvar: két rendőr és egy tűzoltó meghalt

Családon belüli erőszakhoz riasztották a hatóságokat vasárnap Minnesota államban, a beavatkozás közben a hivatalos személyeken kívül a támadó is meghalt.

A helyi híradások szerint két rendőr és a mentőegységek beavatkozó tagja, egy tűzoltó vesztette életét, akit azután riasztottak, hogy egy férfi elbarikádozta magát egy lakóházban családjával, köztük hét gyerekkel. Legkevesebb egy további rendőr megsebesült - írja az ATV.

Az összecsapásban a túszejtő is életét vesztette, a bent tartózkodók viszont épségben kijutottak.

A hatóságok információi szerint négy órán keresztül tárgyaltak a fegyveres férfival, mielőtt a rendőri akcióegység behatolt az épületbe. Mint írja a lap, az eset részleteit, köztük a túszejtő halálának körülményeit sem tették közzé, valamint azt sem, hogy a két rendőr és a tűzoltó hogyan vesztették életüket.

Tim Walz, Minnesota állam kormányzója megrendülését hangoztatta, és azt írta, hogy a három halott állami tisztségviselő mellett többen megsérültek a kivonuló egységek tagjai közül.

A beszámolók alapján az incidens egy nyugalmas lakónegyedben történt a Minneapolistól mintegy 25 kilométerre fekvő, 60 ezres Burnsville városban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 09:43
×
×
×
×