eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
fotó: Paul Nelhams from Shannon, Ireland - RA96010, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26448057
Nyitókép: Készítette: Paul Nelhams from Shannon, Ireland - RA96010, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26448057

Legendás Iljusin állt újra munkába, kitalálja, hogy hol?

Felújítás után visszatért Kubába a Cubana de Aviacion CU-T1250 oldalszámú Iljusin Il–96-300-asa. 16 hónapig dolgoztak rajta.

A Cubana de Aviación az elmúlt években komoly kapacitásproblémákkal küszködött, flottája ugyanis vészesen megfogyatkozott, a gépek többsége karbantartásra várva parkol a havannai Jose Marti nemzetközi repülőtéren. Az Il–96-300 visszatérése azonban egyből megkétszerezte a kubai légitársaság aktív férőhelyeinek számát: az utóbbi időkben ugyanis mindössze két, a belföldi forgalmat lebonyolító ATR és egy Tupoljev Tu–204-es repképes - írja az iho.hu.

A szaklap szerint a 312 férőhelyes repülő visszatérése egyértelműen diadalmas pillanatnak tekinthető az üzemeltető szempontjából. Eddig ugyanis nem érte meg használni ezeket a gépeket, de az Oroszországra kivetett szankciók az Il–96 előnyére változtatták meg a matematikát.

Miután a pótalkatrészek beszerzésének és a megfelelő karbantartás elvégzésének nehézségei miatt az orosz repülőgép-üzemeltetőknek gondjai támadtak a nyugati gyártású repülőgépeik üzemeltetésével, Oroszország újra gyártja ezeket a repülőket. A folyamat részeként Oroszország november 1-jén bejelentette az Il–96 legújabb változatának, az Il–96-400M első repülését.

Az Il–96-asokból eddig összesen 19 készült, oroszországi légitársaságok tizenötöt üzemeltetnek. A putyini, elnöki különgépek az Il–96-300PU típusjelet kapták.

Fotó: wikipedia.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×