eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
2018. július 4-én az Ivakuni katonai bázison készített kép egy CV-22 Osprey típusú amerikai katonai repülőgépről. A japán parti őrség 2023. november 29-i közlése szerint a tengerbe zuhant egy Osprey repülőgép nyolc emberrel a fedélzetén Japán nyugati részénél, Jakusima szigetének repülőtere közelében. Hajókkal és repülőgépekkel kezdték meg a mentési munkálatokat a helyszínen, egyelőre több részletet nem közöltek.
Nyitókép: -

Azonnal léptek Japánban a repülő lezuhanása után

Japán felfüggesztette az Osprey típusú repülőgépek használatát, miután szerdán a tengerbe zuhant egy ilyen típusú amerikai katonai repülőgép egy japán sziget közelében - közölték a tokiói hatóságok.

A japán védelmi minisztérium egyik magas rangú tisztviselője, Jamato Taro parlamenti meghallgatásán közölte, hogy az Osprey típusú repülőgépek használatának felfüggesztését tervezik. A minisztérium tisztviselői elmondták, hogy egy csütörtökre tervezett kiképzési repülést az ország déli részé töröltek, és a terv szerint a japán földi önvédelmi erők bázisain állomásozó mind a 14 japán tulajdonú Osprey repülőgép a földön marad.

Japán arra is kérte az amerikai hadsereget, hogy amíg az Osprey gépek "biztonsága megerősítést nem nyer" ők is függesszék fel a használatukat, kivéve a lezuhant gép mentési munkálataiban részt vevő Ospreykat.

Jakusima, 2023. november 29.
A japán parti őrség által közreadott kép a hat emberrel a fedélzetén lezuhant CV-22 Osprey típusú amerikai katonai repülőgép maradványairól Japán nyugati részénél, Jakusima szigetének közelében 2023. november 29-én. A balesetben legkevesebb egy ember életét vesztette, két embert kihúztak a vízből, az ő állapotukról egyelőre nem közöltek részleteket.
MTI/EPA/Japán parti őrség/10. regionális parti őrség parancsnoksága
Jakusima, 2023. november 29. A japán parti őrség által közreadott kép a hat emberrel a fedélzetén lezuhant CV-22 Osprey típusú amerikai katonai repülőgép maradványairól Japán nyugati részénél, Jakusima szigetének közelében 2023. november 29-én. A balesetben legkevesebb egy ember életét vesztette, két embert kihúztak a vízből, az ő állapotukról egyelőre nem közöltek részleteket. MTI/EPA/Japán parti őrség/10. regionális parti őrség parancsnoksága

Szerdán zuhant a tengerbe az amerikai hadsereg egy V-22 Osprey típusú repülőgépe Jakusima szigetének repülőtere közelében hat emberrel a fedélzetén,

a balesetben legkevesebb egy ember életét vesztette.

Az Ospreyk az amerikai légierőnél, haditengerészetnél és tengerészgyalogságnál rendszeresített hibrid légijárművek, amelyek a helikopterhez hasonlóan, függőleges irányban képesek fel- és leszállni, ugyanakkor a légcsavar elforgatásával, a helikopternél jóval nagyobb sebességgel, repülőgép módjára tudnak közlekedni.

Augusztusban Ausztrália északi partjainál járt szerencsétlenül egy amerikai V-22 Osprey, amely katonákat szállított egy hadgyakorlatra. A balesetben három tengerészgyalogos meghalt. Ugyanez a típusú repülőgép zuhant a tengerbe szintén Japánban 2016-ban. Akkor az Egyesült Államok hadserege ideiglenesen le is állította a helikopterek és a légcsavaros repülőgépek tulajdonságait kombináló gép használatát, amely egyes bírálatok szerint nem elég biztonságos.

A legsúlyosabb Osprey baleset pedig huszonhárom éve, 2000 áprilisában történt, akkor egy arizonai hadgyakorlat során zuhant le egy ilyen típusú gép, a balesetben 19 tengerészgyalogos vesztette életét.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×