eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Admiral Makarov orosz rakétás fregatt. Forrás: X / Putins IBS
Nyitókép: Forrás: X / Putin's IBS

Moszkva: a tenger felől érte dróncsapás Ukrajnát

Egy orosz hadihajó robotrepülőgépeket indított ukrán katonai célpontok ellen.

"A Fekete-tengeri Flotta egyik fregattjának legénysége azt a feladatot kapta, hogy a lehető legrövidebb időn belül Kalibr manőverező robotrepülőgépekkel indítson csapást az ellenséges katonai infrastruktúra ellen" - közölte a minisztérium a Telegramon.

A tárca szerint a kijelölt célpontokat eltalálták.

Az ukrán haditengerészet kedden késő este azt közölte, hogy az orosz haditengerészet kedd estétől két, összesen legfeljebb nyolc Kalibr rakétával felszerelt tengeralattjárót tart szolgálatban a Fekete-tengeren.

"A rakétafenyegetettségi szint magas" - közölte az ukrán haditengerészet a Telegramon.

Ezzel szemben az ukrán légierő közösségi oldalán azt írta, hogy lelőtt 21 drónt, amelyet az orosz erők indítottak az éjszakai ukrajnai célpontok ellen. Beszámolt arról is, hogy három támadó rakéta közül kettőt megsemmisítettek, de a harmadik sem érte el a célját.

Az ukrán légierő egyúttal megemlítette, hogy harci repülőgépeket és légvédelmi egységeket vetett be Ukrajna déli és középső régióiban.

A történtekkel párhuzamosan az orosz légvédelmi erők megsemmisítettek egy Ukrajna által indított, Moszkva felé repülő drónt.

Erről szerdán Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere számolt be.A drónt a Moszkva környéki Podolszk körzet felett semmisítették meg - közölte Szobjanyin szintén a Telegramon.

"Az előzetes információk szerint nem történt kár, illetve nincs áldozat a helyszínen, ahol a roncsok lezuhantak" - tette hozzá a városi elöljáró.

A történtekkel párhuzamosan az orosz légvédelmi erők megsemmisítettek egy Ukrajna által indított, Moszkva felé repülő drónt. Erről szerdán Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere számolt be.

A drónt a Moszkva környéki Podolszk körzet felett megsemmisítették - közölte Szobjanyin a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

"Az előzetes információk szerint nem történt kár, illetve nincs áldozat a helyszínen, ahol a roncsok lezuhantak" - tette hozzá a városi elöljáró.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×