eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Leopard 1 harckocsi. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Kilőtték az oroszok az első ukrán Leopardot - videó

A közösségi hálón megjelent felvétel igazolja, hogy az oroszok harcképtelenné tettek egy Leopard 1A5 harckocsit.

Németország és Hollandia összesen több mint 120 Leopard 1A5-ös harckocsit küldött Ukrajnának, az átadás a nyáron indult - írja a portfolio.hu.

Egészen máig nem lehetett látni éles bevetésen a régi német tankokat, ám az itenretre felkerült az első videó arról, hogy egy ilyen harcjárművet orosz találat ért. Orosz drónfelvételek alapján úgy tűnik: a Leopard aknára futott vagy tüzérségi tűzbe szaladt bele, a sérült harcjárművet kezelői azonnal elhagyták.

A Leopard 1-es egy kifejezetten régi harckocsi: az első ilyen tankokat az 1960-as években állította hadrendbe a Bundeswehr. Az 1A5-ös típusjelű modernizáció az 1980-as években állt szolgálatba, mára a legtöbb felhasználó már ezt is kivonta hadrendből.

Bár talán megfelelő tűzerővel és mobilitással rendelkezik, a Leopard 1-esek nagy hátránya a túlélőképesség hiánya: a német harckocsi páncélzata már akkor is vékonynak számított, amikor először hadrendbe állították.

Címlapról ajánljuk
Így szerezhetnek biztosítást az ukránok a háború közepette

Így szerezhetnek biztosítást az ukránok a háború közepette

A háború-sújtotta Ukrajnában felpörgött a biztosítási szolgáltatási piac – mindez kissé szembemegy a logikával. Míg náluk elméletben azért is fizetnek, ha az ember házába becsapódik egy Sahed öngyilkos drón, más országokban – például Nagy-Britanniában – van, amikor szinte lehetetlen biztosítást kötni az áradások fenyegette ingatlanokra vagy az előszeretettel lopott Land Roverekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×