eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
View of babys feet with a hospital security tag on
Nyitókép: Getty Images/Sally Anscombe

A saját unokáját szülte meg Londonban egy magyar asszony

Epres Ilona a korábban többször elvetélt lánya helyett hordta ki a kisbabát, és ezzel az ötödik gyermekét hozta világra csaknem 60 évesen. Itthon azért nem engedélyezték neki a petesejt-donációt, mert már túlkorosnak számít.

Csaknem 60 évesen Epres Ilona szeptember végén, Londonban megszülte a saját unokáját, amivel világrekorder lett, ugyanis az első és a mostani szülése között 43 év telt el. Az előző rekord 41 év volt – írja a Blikk.

Epres Ilona a lapnak elmondta: 40 éves lánya, Bernadett hétszer próbálkozott lombikprogrammal, hogy gyermeke születhessen, de nem járt sikerrel egyetlen beavatkozás sem. Egyszer ugyan világra hozta a gyermekét, de elveszítette őt, a többi beültetés után pedig elvetélt.

Később az orvosa felvetette Epres Ilonának, hogy miért nem hordja ki ő a lánya gyermekét. Idehaza ezt nem engedélyezték neki, amit azzal indokoltak, hogy túlkoros.

Angliában viszont nem volt ennek semmi akadálya, így a nő beleegyezett a lánya petesejtjének és a veje hímivarsejtjének a beültetésébe.

A terhesség alatt szerencsére nem esett baja a nagymamának és a babának sem, minden rendben ment. Az újszülött a Dániel nevet kapta, aki az angol anyakönyvi kivonat szerint az ötödik gyermekét világra hozó Epres Ilona fia. A nagymama azonban közölte: ez nem lesz már sokáig így, ugyanis hamarosan beadja a lemondási nyilatkozatot, a lánya pedig elindítja az örökbefogadási folyamatot.

„Különben nem béranyaként, hanem dajka anyaként szerepelnék a nyilvántartás szerint, és ez óriási különbség”

– magyarázta.

Epres Ilona elmondta: nagyon örül, hogy tudott segíteni a lányáéknak, és felemelő érzés számára, hogy óriási boldogságot szerzett az egész családnak. Elárulta, hogy legközelebb karácsonykor utazik majd a kisfiúhoz Londonba.

Magyarországon nagyon szigorúak a szabályok, ezért csak korlátozottan engedélyezett a petesejt-adományozás: csak akkor van erre lehetőség, ha a meddő párnak van egy 35 év alatti nőrokona, aki már szült, vállalja a hormonkezelést és a petesejtleszívást.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×