eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megőrült az időjárás: már kinyitottak a magyarok kedvenc sípályái

Jóval korábban, két héttel a tervezett szezonkezdet előtt már szombaton beindították az első sífelvonót az olaszországi Dolomitok sírégióban.

Az elmúlt időszakban rengeteg hó hullott az olasz hegyekben, jórészt ennek is köszönhető az előrehozott szezonkezdet. Szokás szerint idén is a Cortina d’Ampezzohoz tartozó, a Falzarego-hágó melletti Col Gallina négyszemélyes ülőlift beindítása nyitotta meg a szezont. Az eredetileg november 25-re tervezett nyitást először november 18-ra, majd november 11-re hozták elő, köszönhetően az utóbbi időszak jelentős havazásainak – írja a sielok.hu.

A reggeli nyitásnál már 400-an várakoztak a felvonónál, majd az egész nap kitartó gyönyörű időben háromezren érkeztek a pályára.

Hétfőn újabb sílifteket és pályákat nyitottak meg a Dolomitokban, a 3 Zinnen (Cime) részen. Itt a Kreuzberg húzólifteket indítják be, amelyekkel a Marc Giraldelli és Kreuzberg nevű pályákat lehet elérni.

Mindkét helyen még csak rövidebb szakaszokon lehet csúszni, a többi pálya nyitására december elejéig várni kell majd.

A héten további olasz síterepek is megnyitnak majd.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×