eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az észak-koreai állami hírügynökség (KCNA) által 2023. április 11-én közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) részt vesz a párt központi katonai bizottságának az ülésén Phenjanban április 10-én.
Nyitókép: -

Észak-Koreának nyomatékos kérése van az ENSZ felé

Phenjan vasárnap követelte az Észak- és Dél-Korea közötti demilitarizált övezet megfigyelésére létrehozott, Washington által vezetett ENSZ-parancsnokság feloszlatását.

A többnemzetiségű alakulat "illegális háborús szervezet" - közölte a KCNA észak-koreai hírügynökség vasárnap.

A két Korea formálisan változatlanul háborúban áll egymással, az ENSZ-misszió a két ország között 70 éve kötött fegyverszünetet hivatott ellenőrizni.

Az észak-koreai bírálat egy nappal követte az amerikai, dél-koreai és japán védelmi miniszterek háromoldalú találkozóját. Lloyd Austin, Sin Von Szik és Kihara Minoru megállapodtak, hogy decembertől információcserét folytatnak egymással az észak-koreai rakétaindításokról, és elítélték a növekvő orosz-észak-koreai katonai együttműködést, amely véleményük szerint sérti az ENSZ-határozatokat.

A dél-koreai és amerikai védelmi miniszter, valamint a demilitarizált övezetet megfigyelő ENSZ-parancsnokság tagjai kedden Szöulban tervezett találkozójukon fel fogják szólítani Észak-Koreát, hogy hagyjon fel "illegális tevékenységével", és tartsa be az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×