eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vlagyimir Putyin orosz államfő videókonferencia keretében tanácskozik a kormány tagjaival Moszkvában 2023. július 19-én.MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszander Kazakov
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszander Kazakov

Vlagyimir Putyin az ukrán határnál

Látogatást tett a dél-oroszországi Rosztov-na-Donuban, a déli katonai körzet főhadiszállásán Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte pénteken Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Az Ukrajnához közeli település a szomszédos országban háborút vívó orosz erők műveleti központjává vált. Vlagyimir Putyin legutóbb október végén járt ott, amikor az orosz offenzíváról tárgyalt katonai vezetőkkel.

Peszkov elmondta, hogy Putyin kazahsztáni hivatalos látogatását befejezve kereste fel Rosztov-na-Donut.

Útjára elkísérte Szergej Sojgu védelmi miniszter, valamint az ukrajnai katonai művelet vezérkari főnöke és parancsnoka, Valerij Geraszimov is - derült ki a tájékoztatásból.

Az orosz elnöknek új katonai felszereléseket mutattak be, illetve beszámolókat hallgatott meg a katonai művelet előrehaladásáról.

Júniusban Rosztov-na-Donu volt a színhelye a Wagner-zsoldosok látványos zendülésének, akik rövid időre elfoglalták a déli katonai körzet főhadiszállását.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×