eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
An action movie scene with two FBI agents at the crime scene in a foggy room of the criminals apartment, calling criminologists on the phone
Nyitókép: Ignatiev

FBI: ez már a belföldi terrorfenyegetettség új szintje

Az amerikaiak elleni terrortámadás veszélye teljesen másra szintre került a Közel-Keleten kirobban konfliktus miatt - jelentette ki a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója kedden a Kongresszus előtti meghallgatásán.

Christopher Wray a Szenátus belbiztonsági bizottságának ülésén úgy fogalmazott, hogy a "terrorizmus fenyegetése 2023-as év egészében magas volt, de a Közel-Keleten zajló háború egy amerikaiak ellen az Egyesült Államokban elkövetett támadás veszélyét teljesen más szintre emelte".

Az igazgató a legközvetlenebb veszélynek azt nevezte, hogy egyes személyek vagy kisebb csoportok "ihletet" kapnak az események nyomán amerikaiak ellen végrehajtott támadáshoz,

"ide értve belföldi erőszakos szélsőségeseket, akik külföldi terrorszervezetektől merítve a példát muszlimokat és zsidókat egyaránt célba vehetnek".

Szintén kedden a Fehér Ház kommunikációs koordinátora sajtótájékoztatón vitatta, hogy az izraeli hadsereg népirtásért lenne felelős. John Kirby elismerte, hogy az izraeli támadásoknak vannak civil áldozatai, de hozzátette, hogy "ártatlanok meggyilkolása nem célja az izraeli katonaságnak". Egyben "teljes tragédiának" nevezte az Gázai övezetben fekvő menekülttábort ért támadást, és azt ígérte, hogy az Egyesült Államok mindent elkövet annak érdekében, hogy az izraeli hatóságok figyelmét felhívja az emberi élet tiszteletének fontosságára, és a civil áldozatok számának korlátozására. Megjegyezte azt is, hogy az izraeliek azt a Hamászt és annak vezetőit veszik célba, amely barbári módon támadta meg országukat október 7-én.

A menekülttábort ért találattal kapcsolatban a Pat Rycer, a Pentagon szóvivője úgy fogalmazott, hogy a "Hamásszal ellentétben, az izraeli hadsereg akarattal nem vesz célba civileket".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×