eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Tűzoltóautók a hamburgi kikötőben épülő Überseequartier üzleti- és lakónegyedben, ahol leomlott egy állványzat, és egy része aknába zuhant 2023. október 30-án. A balesetben legkevesebb öt építőmunkás életét vesztette, és többen eltűntek. Az építkezésen mintegy 700 ember dolgozik.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Bodo Marks

Tragédia Hamburgban

Legkevesebb három építőmunkás életét vesztette Hamburg egyik legnagyobb építkezésén hétfőn reggel, mert leomlott az állványzat egy liftaknában.

Az első jelentések még öt halottról szóltak, később a tűzoltóság ezt úgy pontosította, hogy három ember vesztette életét, egy sérültet válságos állapotban szállítottak kórházba, több embert pedig még keresnek.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a munkások a nyolcadik emeletről zuhantak az állványzattal együtt egy liftakna legmélyére.

A törmelék az alagsortól a második emeletig ér, ami nagyon megnehezíti a mentést.

Mintegy hetvenen dolgoznak a törmelékek alatt rekedt emberek kimentésén. A tűzoltóság nem bocsátkozott találgatásokba a baleset okát illetően, a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket. A mentésben dolgozók és a szemtanúk támogatására lelki tanácsadók érkeztek a helyszínre, és megalakult egy válságintervenciós stáb is.

A baleset a rekonstrukció alatt álló egykori kikötő területén, HafenCity negyedben történt, az Überseequartier nevű építkezésen, ahol lakó- és irodaházak, vendéglátóipari és bevásárlóközpont, új hajóterminál létesül Németország második legnagyobb városának egyik legnagyobb építési projektje keretében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×