eur:
393
usd:
362.5
bux:
66049.9
2024. február 29. csütörtök Elemér
Nyitókép: jetblue.com

"Hanyattesett" egy repülőgép, miközben álltak benne az utasok - videó

A JetBlue légitársaság egyik A321-es gépét érte New Yorkban szokatlan baleset.

A JFK nemzetközi repülőtérre Barbadosról érkezett repülőgép leszállás után rendben a kijelölt állóhelyére gurult. Az utasok az első ajtón, utashídon keresztül hagyták el a repülőgép fedélzetét, eközben a földi kiszolgálók megkezdték a raktér kipakolását is. Amikor azonban az utasok nagyjából fele már kiszállt a fedélzet első részéből, a repülőgép orrfutója mintegy három méter magasba emelkedett a földtől, és az A321-es a farokrészére billent - írta az esetről az Airportal.hu.

A gép súlypontja azért változott meg ilyen mértékben, mert a fedélzet hátsó részében tumultus alakult ki és az ott helyet foglaló utasok lassabban tudták elhagyni a helyüket az orr rész irányába. Emellett sajtóértesülések szerint a földi kiszolgálók először az első rakteret pakolták ki, ez szintén hozzájárult a kedvezőtlen súlyponti helyzet kialakulásához.

Személyi sérülés a légitársaság közlése szerint nem történt. Az esetet kivizsgálják, a gép egyelőre nem repülhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Zöld lámpát adott Brüsszel a lengyelek közel 140 milliárd eurójának, Magyarország még várhat

Zöld lámpát adott Brüsszel a lengyelek közel 140 milliárd eurójának, Magyarország még várhat

Az Európai Bizottság zöld utat adott Lengyelországnak, hogy hozzáférjen a jelentős, 137 milliárd eurós uniós finanszírozáshoz. A helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF), valamint a kohéziós támogatásokra vonatkozó döntés azt követően érkezett, hogy Lengyelország jogállamisági reformokat és az igazságszolgáltatás függetlenségének növelését célzó intézkedéseket fogadott el. Magyarország esetében még messze lehet a tárgyalások vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×