eur:
394.31
usd:
369.55
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Unsplash.com

Rendkívüli állapot Pozsonyban

Pozsonyban rendkívüli állapotot hirdettek a migrációs hullám miatt.

A szlovák főváros szóvivője a TASR hírügynökségnek nyilatkozva jelentette be, hogy "a határzárak miatt a menekültek nagyobb csoportjai, köztük kisgyermekes anyák is, kezdenek a fővárosban összpontosulni."

A rendkívüli állapot kihirdetése lehetővé teszi, hogy a város operatívabban és hatékonyabban tudja kezelni a szükséges segítségnyújtást - írja az Új Szó.

A szóvivő megjegyezte, hogy a város a Munka-, Szociális és Családügyi Hivatallal, valamint a civil szervezetekkel együttműködve segít a kisgyermekes anyák elszállásolásában, élelemmel és a szükséges gyógyszerekkel való ellátásban.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×