eur:
388.91
usd:
371.14
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra
Nyitókép: pixabay

Telefonon nem érvényes a sorozás - még Ukrajnában sem

Egy ukrán férfi emiatt bíróságra is került, mivel rá sem hederített a hívás tartalmára.

A bíróság felmentette azt a fiatalembert, aki nem reagált katonai behívójára, miután azt telefonon kapta meg - tudósít a Kárpáthír.

A férfi még tavaly vett részt sorozáson, alkalmasnak találták, ezt követően értesítették telefonon, hogy mennie kellene, ő azonban ez alapján nem ment sehová, ezért idézték bíróság elé.

A férfi azóta más, szabályos módon megkapta a behívóját.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×