eur:
387.16
usd:
357.33
bux:
67957.08
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Pexels.com

Valósággal vadásznak az országukat elhagyni akaró ukrajnai férfiakra

Már Kárpátaljánál tart egy körvonalazódó, nagyszabású mozgósítás, amelyről azonban a karhatalom nem árul el semmit.

Rendkívüli razziák kezdődtek Ukrajna nyugati határain, az országot elhagyó férfiakra vadásznak.

Az ellenőrzés egyik fő helyszíne Lemberg (Lviv) és az onnan kivezető utak, január 23-án egész nap, mindenkit megállítottak, hogy katonai behívókat adjanak kézbe - írja a Kárpáti Igaz Szó online kiadása.

Lembergben egyébként járókelők kezébe is nyomtak behívópapírt - még a tömegközlekedési eszközökön is -, és sokakat lakásukon is felkerestek a Tsn.hu portál infói szerint, amelyek helyiek Facebook-bejegyzéseire építenek.

A közösségi médiában megjelentek alapján arra következtet az ukrajnai sajtó, hogy Lembergben és Nyugat-Ukrajna más városaiban - Kárpátalján is - nagyszabású mozgósítás kezdődött.

A behívón az szerepel, hogy aki nem jelenik meg sorozáson a papíron szereplő helyen és időben, azt a rendőrséggel kerestetik később.

Az ukrán erők nem nyilatkoznak a konkrét eseményekről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
NATO-országoktól sajátított ki egyoldalúan területeket Moszkva, megérkeztek a várva-várt nyugati szállítmányok a frontra  – Ukrajnai háborús híreink szerdán

NATO-országoktól sajátított ki egyoldalúan területeket Moszkva, megérkeztek a várva-várt nyugati szállítmányok a frontra – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Moszkva új rendeletet adott ki, amelyből kiderül, hogy Oroszország egyoldalúan lépett Finnországgal és a Litvániával közös balti-tengeri határ megváltoztatásában – írja a Kyiv Independent. Az orosz csapatok májusban újabb frontot nyitottak, Harkiv megyében is átlépték a határt, és fokozatosan haladtak előre a második legnagyobb ukrán város felé. A nyomulásukhoz hozzájárult, hogy az ukrán alakulatok súlyos ellátási hiányokat szenvedtek. A helyzet megszűnt a Reuters riportja szerint, ezért a jövőben sokkal nehezebb dolga lesz a támadóknak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×