eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Giorgia Meloni, az ellenzéki jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője távozik egy szavazóhelyiségből, ahol leadta szavazatát a részleges helyhatósági választásokkal egybekötött népszavazáson Genovában 2022. június 12-én. A választópolgárok az olasz igazságszolgáltatási rendszerrel kapcsolatos kérdésekben dönthetnek. Az öt kérdést a jobbközép koalíció kezdeményezésére írták ki népszavazásra.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

Giorgia Meloni: Moszkva gyengeségét és nehézségeit bizonyítja a mozgósítás

A jobboldali Olasz Testvérek (FdI) miniszterelnök-jelöltje "bohózatnak" nevezte az orosz csapatok elfoglalta ukrajnai területeken meghirdetett népszavazást.

Giorgia Meloni elkeseredett lépésnek nevezte az oroszországi részleges mozgósítás elrendelését, amivel - tette hozzá - "a kisebbségi népcsoportok tagjait és elkeseredett" embereket küldenek meghalni.

A vasárnapi parlamenti választásokra készülő Giorgia Meloni úgy vélte, Vlagyimir Putyin bejelentése után "nem lankadhat a figyelem, éberen, egységben, diplomáciával kell követnünk a fejleményeket, mivel az ideges döntések kiszámíthatatlan következményekkel járhatnak". Meloni hozzátette: Moszkva bejelentése azt bizonyítja, hogy a szankciók eredménnyel jártak, de önmagukban nem elegendőek, kompenzációkra is szükség van - fejtette ki.

A szankciók hatását hónapok óta bíráló Matteo Salvini, a Liga vezetője hangsúlyozta, hogy a háború mindenkit a korábbi nézetek módosításra kényszerített. Megjegyezte, hogy a háború kitöréséig a most oroszellenes európai politikusok is szorosan együttműködtek és kereskedtek Moszkvával.

A baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára, Enrico Letta szerint a szeptember 25-i parlamenti választásokon az olaszoknak dönteniük kell, hagyják-e, hogy Vlagyimir Putyin a jobboldal győzelmét ünnepelje. "Dönteni kell, hogy Európával vagy Putyinnal vagyunk" - jelentette ki Letta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×