eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Megdöbbentő fogás, ilyet ritkán látnak az európai zsaruk is

Egy razzia során 4,3 tonna kokaint foglaltak le az olasz hatóságok Trieszt kikötőjében, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 240 millió euróra tehető - közölte az olasz rendőrség kedden.

Az üggyel kapcsolatban 38 embert vettek őrizetbe, köztük más európai országok állampolgárait, illetve egy kolumbiait. A rendőrség közel kétmillió euró készpénzt, valamint járműveket kobozott el 100 ezer euró értékben.

Ez volt az egyik legnagyobb drogellenes razzia Európában. Az intézkedéssorozatot Antonio De Nicolo trieszti főügyész koordinálta. A műveletben olasz, szlovén, horvát, bolgár, holland és kolumbiai rendőrök is részt vettek.

Több mint egy évig tartó nyomozás során sikerült rekonstruálni a kokain útját a dél-amerikai termelőktől az európai kereskedőkig. Az is kiderült, hogy Olaszországban a kokainkereskedelem hírhedt bűnbandákhoz köthető Veneto, Lombardia, Lazio és Calabria tartományban. A nyomozásban a kolumbiai igazságszolgáltatás és rendőrség, valamint az amerikai belbiztonsági hatóság is részt vett.

A nyomozás során a hatóságok alkalmazottjai beépültek a drogkereskedelemmel foglalkozó csoportokba. Olyan szállítmányok után kutattak, amelyeket 2021 májusa és 2022 májusa között indítottak útnak Kolumbiából. A művelet során több, Olaszországban és külföldön tevékeny kereskedőt azonosítottak - közölték a hatóságok.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×