eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 5. hétfő Fatime
Nyitókép: Pexels

Jó hírek a Görögországba készülőknek

Újabb járványügyi előírások szűntek meg, de maszk nélkül nem szabad elindulni itthonról. Gőzerővel készülnek az idegenforgalmi csúcsidőszakra.

Görögország szerdán bejelentette, hogy a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni védelem jegyében elrendelt korlátozó intézkedések enyhítéseként az idegenforgalmi főszezon, a nyár közeledtével június 1-től feloldják a maszkviselési kötelezettséget a repülőgépeken és a beltéren tartott nyilvános rendezvényeken.

"Továbbra is kötelező a maszk viselése a kórházakban, idősotthonokban és a városi tömegközlekedésben, az autóbuszokon, metrón és villamosokon"- közölte televíziós üzenetében Thánosz Plevrísz egészségügy-miniszter.

Hozzátette, hogy a kompok utasaira vonatkozó maszkviselési szabályról a jövő héten döntenek.

Görögország március elején már döntött az éttermekben, kávéházakban és az éjszakai szórakozóhelyeken kötelező maszkviselés eltörléséről.

Az egészségügyi hatóságok szerdán 4626 koronavírus-fertőzöttet és tizenkilenc halálesetet jelentettek. Az első fertőzés két évvel ezelőtti diagnosztizálása óta 3 406 553 embert fertőzött meg a SARS-CoV-2 nevű vírus, és 29 619-en haltak meg a Covid-19 betegség következtében a 11 milliós lakosságú Görögországban.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×