eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagok, a Comirnaty-vakcinák fecskendőkbe töltve a nagykállói Sántha Kálmán szakkórház oltópontján 2021. november 29-én. A november 22-től december 5-ig tartó, egy héttel meghosszabbított oltási akcióban regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Felfüggeszti tömeges oltási kampányát egy nyugat-európai ország

Februárban a koronavírusjárvány-korlátozásokat oldották fel, kedden pedig bejelentették a vakcinációs kampány lezárását is.

Az átoltottság magas, a járványt kontroll alatt tartja az északi ország, amely így jó helyzetben van az egészségügyi hatóságok szerint, írja a MedicalXpress.

"Mindezek miatt leállítjuk a koronavírus elleni tömeges oltási programot" – mondta Bolette Soborg, a hatóság fertőző betegségek osztályának igazgatója.

Az ország 5,8 millió lakosának 81 százaléka vette fel az alapimmunizációt jelentő oltásokat, 61,6 százalék pedig emlékeztető adagot is kapott.

A friss fertőzések száma csökkenő tendenciát mutat, és a kórházi kezelések száma sem növekszik. Mindezért május 15. utánra nem hívnak már be senkit oltásra, de ősszel folytatni tervezik a programot.

"Azt tervezzük, hogy ősszel újraindítjuk az oltási programot. Ezt alapos szakmai felmérés fogja megelőzni, hogy tudjuk, kiket, mikor és milyen vakcinákkal oltsunk be" – mondta Soborg.

Amikor az omikron variáns tavaly novemberben elérte az országot, Dánia fokozta az immunizációs kampányt, felgyorsította az emlékeztető oltásokhoz való hozzáférést, és január közepétől a legveszélyeztetettebbek számára negyedik adagot is felajánlott.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×